FreshGoodMinimal.ro lansează Buzz.RO! 2010 Compilation

Buzz.RO! 2010 Compilation

Blogul Freshgoodminimal.ro lansează in premiera in Romania, prima compilatie de muzica sub licenta Creative Commons. Compilatia apare in format fizic in 1000 de exemplare, cu 12 producatori electronici romani si, in format digital, cu 17. Piesele vor putea fi descarcate si sharuite (si pe internet), iar unele vor putea fi samplate si remixate.

“De-a lungul a 15 ani, scena romaneasca electronica a crescut in promoteri si organizatori de petreceri, in festivaluri si public, in locatii si invitati straini. Pentru a cladi insa ceva local de calitate, nu este de ajuns sa ne strangem laolalta si sa ne hranim bine cu sound. A sosit vremea sa investim in artistii romani si sa ne laudam cu ei in afara!

Desi a pornit initial ca un proiect de promovare a ideilor de sharing, pe parcurs a ajuns sa se contureze din ce in ce mai tare ca o imagine a unei parti importante a scenei producatorilor de muzica electronica din Romania. Fara a abandona promovarea conceptelor CC, incercam, folosindu-ne de ele, sa promovam producatorii romani in tara si in strainatate. Ambitia nostra este ca, folosind CC si rubrica Buzz.RO! de pe blogul freshgoodminimal.ro sa cream o serie regulata de astfel de compilatii si o platforma coerenta si organizata de promovare a artistilor electronici romani. Selectia nostra nu va avea pretentia de a fi exhaustiva. Ocolind aspectele comerciale si incercand sa o producem numai din fonduri proprii sau donatii, incercam sa evitam tentatia muzicii “de top” si sa pastram o anumita calitate”.

CD-urile fizice sunt destinate promovarii. Ele vor pleca catre organizatori de petreceri, labeluri si artisti din tara si mai ales din strainatate. Vor actiona ca un indicator catre toata compilatia digitala. Varianta digitala va fi distribuita pe siteuri si bloguri de profil.

artwork by wonderboy / foto by sharky / master by alien pimp / stikers by Wonderboy, Simon Frison, Noper, Milosh, A.V. Rusu si Modu Lab / sponsored by Lor Instal Construct

TRACKLIST COMPLET:

01. Sillyconductor – Woolfia [cc by nc nd 3.0 ro]
02. Cristi Cons – Couch Revenge [cc by nc sa 3.0 ro]
03. Bogdan – Beginnings [cc by nc sa 3.0 ro]
04. Inner – Azotool [cc by nc sa 3.0 ro]
05. Ion – Master-Freier [cc by nc nd 3.0 ro]
06. Poor Relatives – Sanie [cc by nc nd 3.0 ro]
07. Vlad Caia – Random#9 [cc by nc sa 3.0 ro]
08. The Model – The Simple Life [cc by nc nd 3.0 ro]
09. TRG-Belgraded [cc by nc nd 3.0 ro]
10. Alien Pimp – The Original [cc by nc sa 3.0 ro]
11. Makunouchi Bento feat. Selfmademusic – Nukekubi [cc by nc sa 3.0 ro]
12. Michi – French Kiss [cc by nc nd 3.0 ro]
13. Alexandrina – Noi Doi (Silent Strike Remix) [cc by nc nd 3.0 ro]
14. Candlestickmaker – Take Me Elsewhere (And Back Again) – Contorsionist Remix [cc by nc sa 3.0 ro]
15. Minus & Ion – One Time Only [cc by nc nd 3.0 ro]
16. PoorRelatives – a a a [cc by nc sa 3.0 ro]
17. Discoballs – Str. Ongfeeling [cc by nc sa 3.0 ro]
18. Suie Paparude – Belladonna [cc by nc nd 3.0 ro]

BY = Attribution – oricine poate folosi piesa în orice scop, cu condiția să menționeze autorul.
SA = Share Alike – oricine poate folosi piesa pentru a face o alta derivata din ea, cu condiția să o distribuie mai departe sub aceeași licență CC.
ND = No Derivative Works – nimeni nu are voie să facă o operă derivată din piesă.
NC = No Commercial – oricine poate asculta piesa, ea poate circula liber inclusiv pe internet, dar nu o poate folosi nimeni în scop comercial.

Licențele CC au valoare juridică și sunt traduse și adaptate conform legislației a peste 52 de țări din lume. În România, au fost traduse și adaptate la legea română de către Asociația pentru Tehnologie și Internet (APTI).

Mai multe detalii despre licențe și utilizarea lor pe www.creativecommons.org

Leave a reply (we review all comments)