Festival Temps d’images @ Cluj Napoca

art link

FESTIVAL TEMPS D’IMAGES ROMANIA
CLUJ, 9-15 Noiembrie 2009

Asociatia ArtLink organizeaza in Romania a doua editie a festivalului european de teatru, dans si imagine video, TEMPS D’IMAGES, prezentandu-l la Cluj incepand cu acest an.

Festivalul aduce publicului clujean 6 spectacole, 3 performance-uri, 4 ateliere de cercetare artistica la care participa coregrafi si artisti vizuali, un workshop dedicat studentilor si un lecture.

Spectacole de teatru, dans contemporan si video din Franta, Germania, Italia, Slovenia, Norvegia, Elvetia si Romania vor invada scena Teatrului Maghiar de Stat si a Teatrului National Lucian Blaga. Organizatorii isi doresc sa valorizeze orasul, integrand in festival si patrimoniul sau prin creatia unor proiecte speciale in locatii precum Turnul Croitorilor si Fabrica de Pensule.

Lucrari de arta video ale absolventilor universitatilor de arta din tara vor putea fi vizionate la Turnul Croitorilor iar Fabrica de Pensule va gazdui un spectacol in-situ al companiei franceze Haut et Court, ateliere de creatie, un eveniment audio-video si proiectii de filme de dans contemporan.

Creat in anul 2002 de catre canalul de televiziune ARTE si de La Ferme du Buisson – Scena Nationala Marne la Valée din Franta, proiectul TEMPS D’IMAGES, festival de teatru, dans si imagine, s-a dezvoltat la nivel european, desfasurandu-se acum in unsprezece tari: Belgia, Estonia, Franta, Germania, Italia, Portugalia, Polonia, Romania, Ungaria, Turcia si Canada.

TEMPS D’IMAGES este un proiect european interdisciplinar care isi propune sa creeze punti de comunicare intre artisti din zona artelor spectacolului si a artelor vizuale, in scopul crearii de noi forme artistice. TEMPS D’IMAGES contribuie la sustinerea creatiei interdisciplinare si a cercetării artistice prin realizarea de co-productii internationale si laboratoare de cercetare.
Caracteristica spectacolelor din TEMPS D’IMAGES consta in incercarea de aduce un echilibru intre acum si atunci, intre viu si „inregistrat”, folosind imaginea video sau multimedia ca un element dramaturgic esential in artele spectacolului.

Biletele vor fi puse in vanzare la casele de bilete ale Teatrului Maghiar de Stat si Teatrului National Lucian Blaga. Biletele pentru spectacolele de la Casa Tranzit si Fabrica de Pensule pot fi rezervate pe mail la adresa comunicare@artlink.org.ro

Tags:

1 thought on “Festival Temps d’images @ Cluj Napoca”

  1. Pingback: Festivalul Temps D'Images la Cluj Napoca

Leave a reply (we review all comments)