Café-bar MANIFEST – Ce (mai) e de facut?

  • by

Café-bar MANIFEST – Ce (mai) e de facut?

DEPARTAMENTUL PENTRU ARTA IN SPATIUL PUBLIC

Café-bar MANIFEST – Ce (mai) e de facut?

Asociatia E-cart.ro va invita luni, 13 iulie 2009, orele 19.00, la Gradina de vara Uniter, sa participati la dezbaterea cu titlul Ce (mai) e de facut?, moderata de Florin Poenaru. Contributii: Florin Bobu, Vasile Ernu, HAïDE, Cezar Lazarescu, Ioana Nemes, Skapti Runólfsson.

„Scopul acestei intalniri este de a examina conditiile de posibilitate pentru generarea de proiecte politice, economice si existentiale alternative la starea de fapt. Mai e loc de utopii, idealisme si cauze emancipatoare generale? Cum arata ele sau cine le-a omorat? Mai putem fi «pentru ceva» fara sa fim anexati imediat de sistem, sau doar «impotriva a ceva» din interioriorul sistemului? Ce cauze pierdute mai pot fi resuscitate, aparate si purtate? Ce s-a pierdut in trecerea de la «fabrica socialista» la «fabrica de vise capitalista»? Pot fi transpuse practic criticile teoretice si artistice care chestioneaza astazi starea de fapt – de cine, cu cine si in ce limbaj? Este actuala criza intr-adevar a capitalismului global sau a capacitatii noastre de a gandi dincolo si in afara lui? Cui ii este frica de, sau cine mai crede in: revolutie, emancipare, egalitate si comunism? Ce e de facut: sa acceptam, sa renuntam, sa rezistam sau sa ne imbatam?

Unul dintre sloganurile facute celebre de Mai 68 a fost: fiti rezonabili, cereti imposibilul! – si iata unde am ajuns. Poate a venit vremea sa formulam altfel imperativul de a actiona: fiti absurzi, cereti posibilul! Va invitam sa imaginam si sa formulam impreuna posibilul care, in coordonatele actuale, apare drept absurd.” (Florin Poenaru, doctorand in Sociologie si Antropologie la Central European University, Budapesta)

Café-bar Manifest este o platforma a programului intitulat Departamentul pentru Arta in Spatiul Public, ce migreaza in diferite spatii existente (cafenele, cluburi, cantine, in Bucuresti si in alte orase), oferind un cadru pentru dezbateri relevante sferei publice actuale. Departamentul pentru Arta in Spatiul Public este initiat si coordonat de Asociatia E-cart.ro in parteneriat cu Goethe-Institut Bukarest, Centrul European de Cultura Sinaia si Uniunea Arhitectilor din Romania. Program sprijinit de Erste Foundation. Parteneri media: Radio Romania Cultural, RFI Romania.

Contact presa:

Veronica Leca
Coordonatoare proiecte, Asociatia E-cart.ro
ecart.ro@gmail.com; www.e-cart.ro

Tags:

Leave a reply (we review all comments)