De la Radio la Mp3

expo radio

De la Radio la Mp3

Te-ai gandit vreodata ca un aparat de radio poate scrie istorie? Esti interesat de tehnologia redarii sunetului si vrei sa afli mai multe? Atunci trebuie sa afli ca de Asociatia colectionarilor de aparate radio Pro Radio Antic si cu sprijinul Muzeului National de Istorie a Romaniei organizeaza o expozitie dedicata radioului, miercuri, 1 iulie 2009, ora 12:00,  in holul Muzeului National de Istorie a Romaniei.

Expozitia aniverseaza 60 de ani de la fabricarea primului aparat de radioreceptie romanesc la fabrica Radio Popular. Cu aceasta ocazie se vor prezenta momente din vasta istorie a receptionarii, inregistrarii si redarii diferitelor programe provenite fie pe calea undelor, fie de la diferite alte surse audio. O atentie marita se va acorda aparatelor de epoca din patrimoniul tehnic autohton, dar nu se va fi neglijata nici productia straina din domeniu. Vor fi expuse gramofoane, patefoane, fonografe, aparate de radio, casetofoane, magnetofoane etc.

Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza periodic expoziţii, la sediul propriu, la muzeele din ţară sau în străinătate. În consecinţă, aici au fost aduse, alaturi de tezaure faimoase, o mulţime de alte piese de mare valoare arheologică şi istorică.

Asociatia colectionarilor de aparate radio Pro Radio Antic este o platforma deschisa pentru colectionarii individuali si cei interesati de aparatura radio de epoca. Misiunea Asociatiei este pastrarea istoriei technologice si educarea in spiritul valorilor trecutului.

Va asteptam cu usile deschise si muzica tematica!

3 thoughts on “De la Radio la Mp3”

Leave a reply (we review all comments)