Atelier interactiv de fotografie

  • by

voicu karousel

Atelier interactiv de fotografie cu Voicu Bojan, Duminica, 26 aprilie,  de la 10.00-18.00, in cadrul Galeriei Karousel

Cine este Voicu

Voicu Bojan este absolvent de Litere si fotograf freelancer. Publică în diverse reviste, printre care LensWork, National Geographic Romania, Descoperă. Are rubrici de fotografie în National Geographic Traveler şi Esquire Romania. Este membru al Grupului 7 Zile, cu care a publicat în 2007 la editura Humanitas albumul intitulat 7 ani în Maramureş. A predat timp de 2 ani un curs de fotografie la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universitatii Babes Bolyai, Cluj. A fotografiat ca voluntar pentru Prison Fellowship Romania, Habitat pentru umanitate.  Este iniţiatorul seminarului de fotografie www.diafragma9.ro.

Despre Atelier

1. De ce iubim fotografiile? Oare fotografia arata intr-adevar doar ce se vede? Ce este de fapt fotografia şi ce ingrediente conţine o imagine buna? Studium şi punctum. Fotografie si limbaj. Autori si momente decisive din istoria fotografiei. Imagini anonime, imagini iconice. Importanta copiilor-contact. De la snapshot la proiectul fotografic – exemple si discutii libere.

2. Compozitia – instrument de comunicare si control. Cum vedem de fapt ceea ce vedem? Umbre, forme, puncte, cercuri, spatii goale. Importanta simbolica a elementelor din cadru. De la Velasquez la Bresson. Cat de raspicat vorbesc de fapt obiectele care, aparent, tac intr-o imagine? Echilibrul vizual si calitatea luminii. Spatii inchise, deschideri neprevazute. Clarobscurul si non-scharf-ul. Culoarea si alb-negrul. Rama ca granita a lumii.

Pentru o invatare aplicata, fiecare participant va aduce si va prezenta 5 fotografii pe care le iubeste.

Detalii
www.karousel.ro

Inscriere
E-mail la karousel.gallery@karousel.ro
Atelierul are un numar de 15 locuri disponibile. Programul detaliat va fi trimis la cerere, via e-mail.

Leave a reply (we review all comments)