La Roux

la-roux

La Roux, (roscata), pe numele ei real Elly Jackson, la numai 20 de ani, creeaza un sound eclectic ce ne aminteste de sunetul retro al lui David Bowie dar si de acordurile electro ale celor de la The Knife.

Nascuta in Brixton (Sudul Londrei), Elly a crescut si si-a format cultura muzicala ascultand vinyl-urile tatalui sau ce contineau muzica unora precum Nick Drake sau Paul Young.

Mai tarziu, in timpul unei petrecerei in care Elly si-a cantat primele compozitii, un inginer de sunet impresionat de muzica ei, s-a hotarat sa contacteze mai multi producatori muzicali ce ar putea sa o scoata pe roscata Elly din anonimat.

Printre cei apelati a fost si Ben Langmaid, viitor producator muzical, care imediat ce a ascultat piesele compuse de Elly, a renuntat la toate proiectele pe care le avea anterior si a inceput sa lucreze exclusiv la lansarea La Roux.

Inspiratia finala a aparut in momentul in care Elly a inceput sa se joace cu o claviatura in studioul lui Ben. Astfel, a luat nastere piesa “Quicksand”, single-ul de debut La Roux, lansat anul trecut pe 15 decembrie.

Considerata de revista NME cea mai cool voce aparuta pe scena muzicii de club din UK, La Roux isi va lansa pe 1 iunie albumul de debut iar urmatorul single, “In for the Kill”, va aparea pe 2 martie 2009.

Cu o imagine usor androgina, La Roux, face parte din noul val de artisti inclusi in faimosul top “BBC Sound of 2009”, clasament alcatuit de peste 130 de compozitori, textieri sau producatori prolifici din Marea Britanie.

“I think guitar music has had its day, for now anyway… I think it’s definitely time for some serious synth action.”

Elly Jackson aka La Roux

4 thoughts on “La Roux”

  1. “The Brixtonite’s experiencing all the things girls of that age tend to; heartbreak, frustration, wonderment, invincibility and fragility. But unlike most girls her age, Elly has a staggering ability to channel all these feelings and experiences into wondrous blasts of crystal-clean ear candy that hit the listener with instant resonance.”

    Cool.

Leave a reply (we review all comments)