Prinzhorn Dance School si Mum

movement

Movement incepe in forta seria concertelor din cluburile bucurestene cu doua nume despre care se vorbeste din ce in ce mai mult in ultima perioada, britanicii Prinzhorn Dance School si islandezii Múm. Primii vor concerta live pe 21 noiembrie la clubul Control de pe Strada Academiei nr.19, aceeasi locatie in care pe 22 noiembrie trupa Múm va sustine un DJ set special.

Prinzhorn Dance School sunt Tobin Prinz (guitar/ vocals, drums) si Suzi Horn (bass/ vocals, drums).

Colegi cu trupe ca LCD Soundsystem sau Hot Chip la celebra casa de discuri new-yorkeza DFA Records, cei doi englezi din Brighton au atras atentia criticii muzicale cu albumul omonim de debut. Review-uri mai mult decat favorabile au aparut in publicatii prestigioase precum Rolling Stone, The Guardian, Sunday Mirror, Mojo sau Pitchfork Media. Live-urile trupei sunt electrizante, un amestec unic de forta si simplitate.

Prizhorn Dance School va fi capul de afis al party-ului din 21 noiembrie din clubul Control, eveniment pentru care organizatorii au pregatit si alte surprize muzicale autohtone.

Múm este unul din numele de notorietate internationala ale scenei muzicale islandeze, alaturi de Bjork, Sigur Ros sau Gus Gus. Múm au lansat, pana in prezent, 4 albume de studio, amestecand abil, in buna traditie a confratilor insulari, inovatiile atonale cu melodicitatea pop. Pe langa acestea, s-au implicat temerar in diverse alte proiecte muzicale, cautand mereu noi directii de a-si manifesta creativitatea.

Cu cel mai nou dintre aceste proiecte, cei doi membri fondatori, Gunnar Örn Tynes si Örvar Þóreyjarson Smárason vor veni la Bucuresti, sambata, 22 noiembrie, la clubul Control. Este un concept nou de performance, testat deja cu succes la Bestivalul din Isle of Wight sau la DJ Summer Sonic-ul nipon: deopotriva DJ set si concert live, unde mixer-ul si deck-ul intalnesc vocile eterice ale celor doi, casetofoane si alte gadgeturi mai mult sau mai putin digitale.

Mai multe detalii: Prinzhorn Dance School | Múm:

Tags:

2 thoughts on “Prinzhorn Dance School si Mum”

Leave a reply (we review all comments)