CNDB relanseaza cursurile de dans pentru neprofesionisti

cndb

Centrul National al Dansului – Bucuresti (CNDB) relanseaza in luna octombrie cursurile de dans contemporan destinate neprofesionistilor care doresc sa se familiarizeze cu limbajul si universul dansului contemporan.

Modulele sustinute anterior de coregrafele Madalina Dan si Catalina Gubandru vor continua si in aceasta toamna. Acestora li se va adauga un modul pentru incepatori sustinut de coregraful Mihai Mihalcea. Modulele vor contine o serie de 10 cursuri/intilniri ce se vor desfasura in perioada octombrie-decembrie 2008, dupa cum urmeaza:

Modul cursanti incepatori
Profesor: Mihai Mihalcea
cursuri in zilele de marti (octombrie 7, 14, 21 si 28, noiembrie 4, 11, 18 si 25, decembrie 2 si 9)
ora de desfasurare: 19.00-21.00, studio 1

Modul cursanti de nivel intermediar
Profesor: Catalina Gubadru
cursuri in zilele de luni (octombrie 6, 13, 20 si 27, noiembrie 3, 10, 17 si 24, decembrie 1 si 8)
ora de desfasurare: 19.00-21.00, studo 1

Modul cursanti de nivel avansat
Profesor: Madalina Dan
cursuri in zilele de joi (octombrie 9, 16, 23 si 30, noiembrie 6, 13, 20 si 27, decembrie 4 si 11)
ora de desfasurare: 19.00-21.00, studio 1

Inscrieri
Numarul de locuri este limitat la 15 participanti per modul/grupa/profesor.
Inscrierea devine valida numai dupa achitarea taxei de curs si se face in ordinea sosirii.
Plata cursurilor se poate face la sediul CNDB, dupa cum urmeaza:
luni 29, marti 30 septembrie si miercuri 1 octombrie, intre orele 17.00-21.00 si joi 2 octombrie intre 10.00-14.00.

Taxa de curs:
Taxa pentru un modul (10 cursuri derulate in intervalul octombrie-decembrie 2008) este de 200 lei si se achita integral intr-o singura transa, inaintea inceperii cursurilor (in zilele si la orele mentionate mai sus).

Prezentare
Cursurile contin o parte tehnica adaptata nivelului fiecarei grupe. Vor fi abordate exercitii si diferite combinatii de miscare care stabilesc cateva din principiile si notiunile de baza ale dansului contemporan. Atentia participantilor va fi directionata asupra corpului, asupra particularitatiilor si mecanismelor fundamentale de functionare. Exercitiile vor avea ca puncte de plecare notiuni precum timpul, spatiul, ritmul, dinamica, coordonarea, mobilitatea si respiratia.

In a doua parte a cursului vor fi abordate exercitii de improvizatie si real time composition, iar atentia va fi indreptata catre utilizarea intr-un mod creativ, liber si spontan, a calitatilor fiecarui participant. Aditional vor fi vizionate filme de dans.

Toti cursantii inscrisi vor beneficia de reducere la achizitonarea biletelor pentru spectacolele si evenimentele care se desfasoara la CNDB.

(Deoarece primim multe intrebari si solicitari in legatura cu diverse alte forme de miscare, precizam ca modulele de dans organizate de CNDB nu presupun abordarea dansului sportiv sau de salon, street dance sau hip-hop)

Profesori

Madalina Dan este absolventă a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti si a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti– Sectia Coregrafie.

Din 1998 pana in 2003 este membră a companiei de dans Oleg Danovski din Constanta. In 2008 participa la programul de burse pentru dans contemporan DanceWeb Scholarship-Vienna.

Colaboreaza cu coregrafii: Cosmin Manolescu, Vava Stefanescu, Gigi Caciuleanu, Sergiu Anghel, Alexandra Pirici, Lisa Naugle, Christine Bastin, Pierr Wiss, Jean Guizerix .

Participa la ateliere sustinute de coregrafii si profesorii: Martin Sonderkamp, Lin Snelling, Andrew Harwood, Lisa Race, Keith Hennessy, Judith Grodowitz, Libby Farr, Rasmus Olme, Olive Bieringa, Ko Murobushi, Paolo Enrique, Margarida Bettencourt, Laura Simi, Damiano Foa, Donna Uchizona, Christine Bastin, Ivan Wolf, Milli Biterli, Mark Tompkins, Lisa Naugle, Florin Fieroiu Simona Noja, Judith Turros, Daniel Meja, Erwin Kecsek, Wilfride Piollet.
Creatii proprii: Dash to transcendent, Just like a woman, All of me, Need for speed, Dedublarea.
In prezent studiaza play-writing (scriere dramatica) la U.N.A.T.C Bucuresti.

Mihai Mihalcea a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” si Universitatea de Artă Teatrală si Cinematografică, Sectia Coregrafie, Bucuresti. Timp de doi ani a fost dansator la Komische Oper din Berlin, iar ulterior a colaborat cu „Compania Christian Trouillas” din Paris.

A studiat la în cadrul „Six Week School Program” (American Dance Festival, S.U.A.) si a fost bursier al Pepinieres Europeennes pour Jeunes Artistes din Paris.

A predat cursuri de dans contemporan la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” si a sustinut cursuri si ateliere la Liceul de Muzică “Dinu Lipatti”, la Academia de Teatru din Iasi, la Theatre International de la Cite Universitaire din Paris, Centre Choregraphique National de Franche-Comte din Belfort, La Manufacture, Atelier du Rhin – Centre dramatique regional, Colmar, si la Tanzquartier Wien.

Din 1999 îsi desfăsoară activitatea artistică în cadrul Solitude Project.

A făcut parte din echipa de fondatori ai Centrului Multi Art Dans unde, pînă în 2002, s-a ocupat de directia departamentului de spectacole.

A dansat si a creat spectacole si lucrări coregrafice prezentate în: Franta, Germania, Italia, Austria, S.U.A., Bulgaria, Ukraina, Portugalia, Polonia, Ungaria, Olanda, Belgia si Slovenia.

A fost artist in rezidenta la Tanzquartie Wien, Centre national de la danse – Paris si Hebbel Theatre Berlin.

Prezenta sa pe scenele internationale a fost remarcată în publicatii ca: Le Monde, Berliner Zeitung, Paris-Match, Liberation, Danser, Ballet-Tanz International, La Republica, Dance Theatre Journal.

Ana Catalina Gubandru, coregraf si dansator independent, nascuta in Bucuresti, a absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica – Creatie Coregrafica. Din 2006 tine cursuri de dans contemporan pentru neprofesionisti la CNDB. In 2007 a participat cu spectacolul No memories in Balkan Dance Platform Atena, Explore Dance Festival Bucuresti si New Europe Festival Praga.

————————————————————————————

CNDB
locatie: TNB, B-dul Nicolae Balcescu 2
etaj 3/4, sector 1
(acces spre Laptaria Enache)

tel: + 40 (21) 318 86 76
fax: + 40 (21) 319 72 06
e-mail: office@cndb.ro
www.cndb.ro

rezervari bilete:
rezervari@cndb.ro

3 thoughts on “CNDB relanseaza cursurile de dans pentru neprofesionisti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.