Workshop de fotografie cu Ami Vitale

  • by

ami-vitale

Asociatia Euroarte aduce o premiera in mediul fotografic romanesc: Workshopul sustinut de celebra fotografa Ami Vitale la Bucuresti. Este pentru prima data in Romania cand un profesionist de talie mondiala in fotojurnalism sustine un program de training dedicat fotografilor romani.

Scopul Workshopului este pe masura renumelului fotografei trainer: a invata cum sa povestesti in imagini, cum sa comunici mesaje puternice care sa influenteze actiunile si conceptiile celorlalti.
Efectul scontat al workshopului, conform lui Vitale, este acela ca “va schimba modul in care percepi lumea din jurul tau”.

Cu acest scop important stabilit ca idee de baza, discutiile vor include detalii despre cum sa creezi imagini de impact, postprocesare, chestiuni de etica, pregatirea jobului, metode si tehnologii actuale folosite in fotojurnalism , si, in cele din urma, cresterea si desavarsirea personala ca o parte integranta a acestui gen de documentare.

Workshopul se adreseaza tuturor nivelelor de pregatire, atat fotografilor amatori cat si profesionisti.

Inscrierile se pot face pana in data de 14 septembrie, in limita locurilor disponibile.
Detalii suplimentare pe www.fotografa.ro.

BIO:
Ami Vitale, bine cunoscuta prin imaginile sale de documentare culturala, a primit numeroase distinctii si premii pentru munca sa, de la World Press Photo, NPPA, International Photos of the Year, Photo District News si Asociatia Jurnalistilor din Asia de Sud i-a acordat Premiul Daniel Pearl Award pentru fotografii exceptionale despre Asia de Sud.
Reportajele sale au primit numeroase granturi si premii precum: primul premiu Inge Morath oferit de Magnum Photos, Premiul Canon pentru Fotojurnaliste pentru lucrarile sale din Kashmir si Alexia Foundation pentru Pacea Mondiala.
Fotografiile lui Vitale au fost publicate in importante reviste internationale precum National Geographic, Adventure, Geo, Newsweek, Time, Smithsonian si Le Figaro printre altele.
De asemenea ele au fost prezentate in expozitii internationale printre care: Visa Pour L’Image, Perpignan, France; Reporters Sans Frontiers, Paris; FotoArt Festival in Polonia; Institutul Open Society; The United Nations in New York si in multe alte tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.