Skip to content

Trace Ta Route

Luiza Alecsandru si-a trasat ruta pe mai multe cladiri si povesteste despre proiect:

Trace Ta Route (Traseaza-ti Ruta in franceza) este o instalatie urbana, obiect-instalatie cu caracter performativ, in momentul in care este realizat in spatii stradale. A fost conceput si initiat in toamna
anului 2007 in Montpellier, Franta si a fost continuat in Bucuresti, in 2007, cand a participat la evenimentul Street Delivery pe strada Arthur Verona, la Roll-Up-Art in 27, 28 si 29 martie cand fotografii din proiect au fost proiectate pe fatada Universitatii de Arhitectura “Ion Mincu” din Bucuresti (la fantana) si la StudentFest Timisoara, in 14 mai 2008.

Primul impact este de natura vizuala si estetica, avand drept scop imediat infrumusetarea strazilor orasului si oferirea unui mic deliciu vizual trecatorilor intr-un loc in care ei nu se asteapta (tenisi pozitionati in directia de mers, pe verticala unui perete).

La nivel conceptual, proiectul se vrea un indemn la a lasa urme in spatiul urban (trace, in limba franceza inseamna urma) si de a trasa prin ele o ruta. O ruta personala, o ruta spre infinit (pozitia verticala), o ruta care poate intersecta rutele altor persoane prin povestile pe care le inmagazineaza in el obiectul-instalatie si anume tenisi uzati din colectia personala.

Obiectului-instalatie i se adauga stencilul explicativ care contine numele proiectului Trace Ta Route.”

1 thought on “Trace Ta Route”

  1. aoleo, mai mare efortu’ sa scornesti un statement plin de expresii minunate precum “performativ” decat sa lipesti patru tenisi pe doua calcane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version