Muzica electronica romaneasca la Berlin

Muzica electronica romaneasca la Berlin

Vineri are loc la Berlin prima prezentare a scenei romanesti de muzica electronica si cultura digitala. Festivalurile Rokolectiv si respectiv AVmotional au fost invitate sa se faca cunoscute publicului berlinez, promotorilor si artistilor germani. Invitatia a venit din partea unuia dintre cele mai importante festivaluri de muzica electronica si video ale momentului, Club Transmediale. Conferinta va fi urmata de un performance audio-video al artiştilor romani Yvat & Cut Raw Videos.

Proiectul este realizat in cadrul Programului Cantemir lansat de catre Institutul Cultural Roman, in colaborare cu General Public Berlin si ICR Berlin.

Intentia proiectului este de a facilita deplasarea la Berlin a catorva dintre actorii cheie ai scenei romaneşti de muzica electronica şi arte vizuale conexe, pentru o prezentare – conferinta despre contextul din Romania in raport cu contextul berlinez.

La conferinta participa Mihaela Vasile, Cosmin Tapu (organizatori Rokolectiv ) si Stefan Tiron (curator independent si co-organizatror AVmotional), in prezenta invitatilor din Berlin: organizatori de festivaluri, artişti, producatori, distribuitori şi jurnalişti. Participantii vor face si o serie de vizite informale la alte centre culturale, case de productie şi spatii alternative culturale din Berlin, organizate de Club Transmediale

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Rokolectiv e cel mai important festival international de muzica electronica si arte vizuale din Romania. Prima editie a avut loc in ianuarie 2006 la MNAC Bucuresti. Organizatorii planuiesc o a doua editie mai ampla in martie 2007. Cu efervescenta creatoare pe care numai festivalurile o pot produce, Rokolectiv scoate le iveala talente in ascensiune din Romania si aduce la Bucuresti artisti internationali – obisnuiti ai unor festivaluri europene similare ca Sonar din Barcelona, Club Transmediale din Berlin sau Mutek din Montreal.
www.rokolectiv.ro

Avmotional este singurul festival dedicat exclusiv performance-ului live audio/video. A treia editie a festivalului are loc pe 4 si 5 noiembrie la Bucuresti, cu nume importante ale scenei internationale de gen, cum ar fi Addictive TV (UK) sau Modeselektor (De).
www.avmotional.com

Yvat & Cut Raw Videos reprezinta primul proiect unitar romanesc de performance audio-video. Yvat si duo-ul de artisti vizuali Alexe Popescu si Paul Dersidan au scos pe piata primul dvd audio-video experimental din Romania, si au performat la mai multe festivaluri romanesti de gen cum ar fi Rokolectiv in Bucuresti sau Simultan in Timisoara. Yvat a scos pana acum nu mai putin de zece albume pe diferite label-uri din Belgia, Anglia sau Germania.
www.yvat.com
www.lastradamusic.ro

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

20 octombrie 2006
General Public, Schoenhauser allee 167-C
10435 Berlin

Scena romanesca de muzica electronica si cultura digitala

20H00 Conferinta/ Discutii / Prezentare
Participa : Mihaela Vasile, Cosmin Tapu, co-organizatori Rokolectiv- festival de muzica electronica si arte vizuale conexe, Bucuresti
Stefan Tiron, co-organizator AVmotional , Bucuresti (festival de a/v performance), curator independent

21h00 Yvat & Cut Raw Videos / a/ v performance

1 thought on “Muzica electronica romaneasca la Berlin”

Leave a reply (we review all comments)