feeder insider w/ Julie Marghilano [ro]

feeder insider series

[en]

feeder insider /w Julie Marghilano [ro]

Nu e ușor să prinzi un start precum Julie Marghilano. Născută în Vegas dintr-un tată cântăreț de jazz și o mamă vocalistă, captivată și inspirată de cultura europeană, ea a ajuns in Riccione (IT), a continuat spre Londra, pentru ca într-un final să aterizeze în Berlin. A luat contact cu muzica electronică încă din 2002, iar în 2010 avea deja propriile release-uri. Dinspre Pacific și până la Dunăre, arhitectura compactă și emoțională a techno-ului construit de Julie a atras atenția cluburilor precum Club der Visionaere, Hoppetosse, Cocoon sau Resolute din NY. Astăzi este boss-ul label-ului Sol Asylum păstrând o strânsă și magică prietenie cu Miss Jools, alături de care încinge ringurile de dans. A remixat D.N. EP al lui Mr. John, release ce a apărut la label-ul românesc Tzinah Records. Acum că a ales să stea de vorbă cu noi despre viitorul muzicii și al label-ului, legătura cu România s-a reaprins.

keywords: emoție techno, evoluție perpetuă, magnetism, freak, delicatețe, mobilitate

Ultimă piesă care mi-a picat în mână… Move D Got thing… am găsit-o în timp ce săpam la Spacehall-ul local.
Orașul preferat rămâne… Berlin.
Dacă nu ar fi fost vioara, ar fi fost… violoncelul.
Un mic dejun delicios este alcătuit din… frigănele și ouă.
Hainele sunt… ceva de care nu prea îmi mai pasă zilele astea, prefer să îmi cheltui banii pe muzică și echipament. 😀
După o petrecere de 12 ore… de obicei mai pun încă 12 ore.
O piesă izbitoare pentru a închide un set… asta depinde de eveniment, ora la care se termină și oamenii pe care îi am în fața mea.
În timpul liber… fac diverse lucruri cum ar fi să văd lacuri, să mă plimb cu bicicleta și să gătesc cina pentru prieteni. Mâncarea este a doua mea pasiune.
În doi ani… voi ridica la următorul nivel nopțile marca Sol Asylum, artiștii și producțiile muzicale, în timp ce îmi voi perfecționa live-urile analog și creațiile.
Băutura ideală pentru o noapte lungă… whiskey Jameson și bere cu ghimbir.
A te stabili înseamnă… să te mulțumești cu mai puțin decât valorezi cu adevărat.
Trei artiști care recent m-au impresionat…

Liviu Groza – a pus muzică în cadrul ultimului event Sol Asylum, iar live-ul acestuia a fost formidabil.

Markus Sommer și Phil Evans Clementine Mona Lisa on Pager – oficial la ora asta, acesta este release-ul meu preferat. Artiștii vor avea un viitor strălucit.

Dana Ruh – pe lângă faptul că îmi este o prietenă minunată, este una dintre cei mai talentați producători și DJ pe care îi cunosc, cu adevărat o femeie care a muncit mult pentru succesul avut. Mă inspiră enorm și am un respect imens pentru ea.

Alexandru Bogdan: Hello, Julie! Întâi să îți urez cu putere: bine ai venit! Cum îți merge? Călătorești încă de la o vârstă fragedă, începând cu SUA, către Europa pe unde ai mixat în cluburi faimoase cum sunt Cielo, Echoes sau Club der Visionaere, spune-mi ce te-a împins să pornești într-o asemenea aventură și încotro se îndreaptă ea?

Julie Marghilano: Bună, Alex, toate merg bine aici în Berlin. Sunt o persoană nestatornică pe interior, asta poate pentru că tatăl meu m-a luat încă de mică împreună cu mama mea prin turneele sale alături de cântăreți ca Lena Horn sau Sammy Davis, consider astfel naturală acum la maturitate această mobilitate și frecvență cu care călătoresc.

Cred că mereu mi-am căutat un loc al meu, ceva care să se muleze pe stilul meu de viață, însă nu am găsit asta decât atunci când m-am mutat în Berlin.

AB: Încă de la începuturile label-ului tău, Sol Asylum, ați strălucit împreună prin release-urile OdD – Cosmic Energy sau Let it go EP, ce urmează?

JM: Urmează la Sol Asylum EP-ul Dilated Pupils – Introducing Remi… Sunt niște oameni incredibil de talentați în stare să creeze orice fel de techno, house, deep și experimental. Cred că acest release scoate în evidență aptitudinile lor. Va apărea în luna Octombrie a acestui an.

AB: M-am tot uitat însă sincer nu am găsit mare lucru despre echipamentul pe care îl folosești. Bine, știm puțin despre arma ta secretă: vioara. Însă cum rămâne cu restul?

JM: Am un prophet 5, juno 106, mfb tanzbar, korg electribe și cwejman bld, dar folosesc și hardware. Sunt ferm convinsă că nu instrumentele, ci ideea și viziunea artistului alcătuiesc o piesă remarcabilă.

AB: Ceea ce s-a întâmplat la Kunsthalle Tachles a deschis drumul lacrimilor pe fața mea. Câteodată unele lucruri par a fi forțate în anumite direcții. Cum e cu Berlin-ul de azi, poate lumea să fie liberă acolo? Ai vreo strategie, un gând, ceva pentru artiști, cum pot deveni ei mai independenți?

JM: Viitorul va aduce mereu schimbare, bună sau rea, ambele în legătură cu felul în care percepi viața. Desigur Berlinul se schimbă, dar este în continuare cel mai locuibil din Europa și este pentru mine, ultima democrație adevărată. Avem atâtea libertăți aici în atâtea domenii, artistice și chiar în activitățile de zi cu zi.

Este un oraș care te poate ridica sau distruge. Trebuie să ai un țel aici, altfel vei fi cu ușurință consumat de petrecerile fără sfârșit.

Singurul sfat pe care îl am pentru artiști este să încerce mereu să își depăsească limitele și să muncească mult.

AB: În Iunie ai pus muzică împreună cu Miss Jools la Chicago în cadrul petrecerii Tied. Ai marcat Berlinul în Iulie printr-o petrecere alături de OdD și Jools. În curând vei fi la Londra pentru Melts September Party. Vorbește-ne puțin despre relația dintre ceea ce ne înconjoară și felul în care muzica ta hrănește publicul de pe continente diferite.

JM: Împreună cu Jools ne-am simțit excelent la Chicago și Detroit la My Baby/TV lounge. Fiecare situație este diferită cu o energie unică, însă cred că DJ-ii sunt magneți energetici, iar dacă știi să absorbi frecvențele potrivite poți cu adevărat să te conectezi cu mulțimea și să creezi o poveste specială împreună cu ea.

AB: Cum este să fi un producător și DJ feminin, avantaje, dezavantaje, ce părere ai? Să-ți împărtășesc de unde a pornit întrebarea:

„O dorință anume pe care o avem noi ca și label este să lansăm mai multă muzică făcută de artiști de sex feminin, iar într-o zi să ajungem la același număr de fete și băieți în label… Bărbații au construit și încearcă să mențină structuri dominante de putere chiar și în muzică. Metoda coercitivă este acțiunea, implicarea activă în schimbare.” feeder insider w/ Matias Aguayo

JM: Cred că poate să aibă din ambele, depinde de cine ești.

Nu prea îmi place să gândesc în Genuri pentru că mereu vor fi oameni care vor folosi asta în avantajul lor concomitent cu artiști autentici care produc, pun muzică, cu pasiune și profesionalism.

S-ar putea să dureze mai mult până ce aceștia vor fi apreciați însă așteptarea merită.

AB: Avem tot felul de freaks care își dezvoltă pasiunile pe feeder.ro, de la muzica electronică la teniși dichisiți, ce-ar fi de spus care să-i țină în priză și să le motiveze continua dezvoltare?

JM: Poartă-ți steagul de freak sus și nu renunța niciodată la ceea ce îți place.

AB: Am auzit despre workshop-ul pe care l-ai susținut împreună cu Matthew Herbert! Mai ai ceva asemănător în plan pentru viitor? Poate ceva unde participanții să poată învăța despre tehnicile de mixaj sau despre felul în care muzica interacționează cu lumea din jurul lor?

JM: Momentan cu petrecerile Sol Asylum, distribuția, producțiile și live-urile nu prea mai am timp pentru workshop-uri însă nu se știe ce ne rezervă viitorul.

Îmi place mult ideea de a folosi muzica pentru a crește gradul de conștientizare al oamenilor față de ceea ce se află în jurul lor.

insider-signature-1

Words & Translation Alexandru Bogdan
Photo Julie Marghilano

Feeder Insider explorează universul exterior muzicii şi artelor vizuale prin conversaţii deschise cu artişti locali şi internaţionali. Treci şi tu graniţa dintre uman şi tehnologic în fiecare săptămână, aici. Un proiect editorial co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

feeder insider series

Leave a reply (we review all comments)