După Traian și Decebal. (Din filele istoriei gay în România) @ Green Hours

După Traian și Decebal. (Din filele istoriei gay în România) @ Green Hours

După Traian și Decebal. (Din filele istoriei gay în România) @ Green Hours

După Traian și Decebal. (Din filele istoriei gay în România) @ Teatrul LUNI de la Green Hours
25 Martie, 19:30

Miercuri, 25 martie, la ora 19.30, va asteptam la spectacolul “După Traian și Decebal. (Din filele istoriei gay în România)” Spectacolul se va juca în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015 la Teatrul LUNI de la Green Hours. Intrarea este libera, pe baza de rezervare.

După Traian și Decebal. (Din filele istoriei gay în România)
De / cu: Paul Dunca, Mihaela Michailov
Scenografia: Andrei Dinu
Producția: Salonul de Proiecte, București.

Cum „se trăia gay” înainte de 1989 în România? Care erau ritualurile de socializare și structurile de oprimare? Care erau efectele articolului 200 care pedepsea, cu închisoarea de la 1 la 5 ani, relațiile sexuale între persoanele de același sex? Cum au continuat abuzurile împotriva dreptului la reprezentarea identității după 1989? După Traian și Decebal. (Din filele istoriei gay în România) este un fragment de istorie underground a fenomenului homosexualității înainte și după 1989. Paradoxurile cenzurii au funcționat perfect. Deși era interzis, a existat o viață gay în România.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”. Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferințe, tratate și luări de poziție instrumentate politic pentru a servi macro-narațiunii sistemului care adoptă istoria unică, „istoria de obediență” în fața structurilor de putere.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic va fi gratuită și toate evenimentele vor include discuții cu publicul.
Contact rezervări: Andrei Șerban (0728839007, andreiserbanmail@gmail.com), Katia Pascariu (0728072362, katia_pascariu@yahoo.com)

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României (www.eeagrants.org, www.fonduri-diversitate.ro, www.artapolitica.ro/platforma2015).

Leave a reply (we review all comments)