Bad News

  • by

Bad News
Solo show David Sandor
Galeria 26, str. Dr. Staicovici nr. 26, Bucuresti
24 octombrie – 10 noiembrie 2012
Vernisaj miercuri, 24 octombrie 2012, orele 19:00

“Daca Godot era prins in trafic, vestea proasta atarna de un cablu de curent cu leduri.” – fragment dintr-o telegrama datata 24.10.2012. In Bad News, David Sandor prezinta doua situatii/lucrari inspirate din interminabila joaca cu absurdul. Asocierile neasteptate de materiale se alatura unor idei la fel de neasteptate, obsesive, fara rezolvare. Astfel, lucrarile sale se afla pe granita sensibila dintre realitatea caduca si cosmar, iar punerea in obiect a acestor idei se afla intre studiu clasic si ready-made.

“Lucrarea e facuta din experienta directa cu diversi administratori de bloc. Intotdeauna mi-am dorit sa vad comitetul de bloc in pielea goala pe casa scarii, cantand opereta si stand in formatie de zid de fotbalisti. Ma amuza morga subita, aerul ridicol-oficial si ierarhia insailata a adunarii. Este vorba despre intruziune, despre promiscuitate aproape, despre ambiguitatea dintre spatiul intim si spatiul public. Ii vad ca pe niste demoni; adunarea lor e coborata dintr-o lucrare de Blake – iadul pe pamant, un spectacol burlesc si complet lipsit de sens.

De unde vine arta?? De unde te astepti cel mai putin.” (David Sandor despre Bad News)

David Sandor (n. 1976) traieste si lucreaza la Bucuresti. Autor de sculptura, desen, animatie si, mai recent, pictura, este initiatorul a doua proiecte de durata: Intalniri cu desene si Oxigen, in stransa colaborare cu artistul Alexandru Radvan.
In 2009 a beneficiat de o bursa Attic Arts la Institutul Cultural Roman de la Londra.

Leave a reply (we review all comments)