Festivalul de film fantastic de la Sitges – ziua 4

  • by

CAVA-leri ai apocalipsei
(vineri 12 octombrie)

Azi ploua non-stop. Si e ziua de zombiewalk. Si se pregatesc oamenii de la 10 dimineata, cu make up et all. Si tocmai s-a anuntat ca s-a anulat, era pentru 8 jumatate, dar la 8 turna cu galeata si zombii au rams blocati pe unde au putut, in Orasul vechi, unde sunt probleme cu canalizarea si strazile sunt inundate in cazuri de acest gen 🙁

Pacat, ar fi putut fi superb, dar iata cum vremea poate strica tot. Acum e vreme de noiembrie. Am auzit ca aici se poate schimba vremea ingrozitor, ca intr-o anume piesa de Shakespeare, cu un Prospero si un taliban, pardon Caliban. Acum 2 seri la un cuba libre la La Caleta, in golf, cu vedere la plaja nudista, am asistat la o furtuna teribila, cu tunete si fulgere globulare.
Si mi s-a povestit de catre veteranii festivalului cum se poate schimba tot intr-o clipa, si cit de intempestiva e vremea aici.
Dar n-as fi crezut ca o sa distruga farmecul evenimentului festivalului, pe care l-am mai vazut la Grossmann, in Slovenia, dar sub numele de Monster Walk.

Azi insa am vazut o capodopera. Seven Psychopats (cu mine opt 🙂 Am scris totul (sau doar un preambul) pe blog.

Este al doilea film al lui Martin McDonagh (in Bruges), tot cu Colin Farrell in rolul principal, dar filmat la Los Angeles si in imprejurimi (desertul de la Joshua Tree, acolo unde a murit Townes van Sant). Christopher Walken superb, Sam Rockwell ca un titirez nebun… Veste buna, vine si la noi la cinema, in decembrie.

N-am putut vedea animatiile, prezentarea speciala la Frankenweenie si nici Hotel Transylvania (ambele 3D), am dat ochelarii jos de pe nas si am iesit din sala, datorita faptului ca erau dublate in spaniola sau catalana, qui ses? Iar aseara am iesit de la Invasor, un film de razboi (Irak) spaniol, din acelasi motiv. Deci am consumat mai multa Cava…

Maine 13, este ziua Looper, filmul de inchidere. Regizorul Rian Johnson e prezent aici si fanul sau nr. 1 Andrei a vorbit cu el la greu. Si eu un pic, sa-i zic ca am vazut la cinema Fratii Bloom, filmul sau anterior, care s-a filmat la Peles si la Constanta in cazinoul delapidat.

Si tot maine premiiile. Si ceremonia finala. So one more report. Ola & Ole !
Alin Ludu Dumbrava
powered by Golem Studios

Leave a reply (we review all comments)