The Girl with the Dragon Tattoo

The Girl with the Dragon Tattoo

de Bogdana Voican

Auzisem o vorba: ca romanele politiste te scuipa cand vrei sa le incepi. Mi s-a parut hilara dar recunosc ca am vrut sa aprofundez stirea primita si am inceput trilogia Millenium a lui Stieg Larsson. Nu de alta, dar in curand va aparea ecranizarea The Girl with the Dragon Tattoo si nu vreau sa mi-o ia pe dinaintea cartii.
Despre autor trebuie sa stii ca a decedat subit, imediat dupa ce a finalizat ultimul roman din seria Millenium, din motive declarate oficial ca fiind atac de cord. Insa Larsson i-ar fi suparat pe multi in timp ce se documenta pentru aceste romane.
E interesant ca nu poti vorbi despre cazuri de detectivi fara sa divulgi actiunea. The Girl with the Dragon Tattoo exista in universul romanului, e un secret pastrat cu multe sacrificii. Dar cartea in sine straluceste nu prin intriga elaborata ci printr-un personaj memorabil, reporterul Mikael Blomkvist. Acesta va investiga impreuna cu experta hacker Lisbeth Salander un caz de disparitie intr-o familie a unui antreprenor corupt.
Pana la finalul romanului doua lucruri te vor traversa cu siguranta: ca inceputul e greu (de aceea te ‘scuipa’) dar pana la final vei uita ca exista pe lume Dan Brown, Anne Holt sau altii asemenea. Si ca abia astepti sa citesti volumu 2 din trilogie, The Girl who Played with Fire.
Cartile se gasesc de vanzare pe www.books-express.ro

7 thoughts on “The Girl with the Dragon Tattoo”

  1. Am citit toata trilogia. Notele mele. Partea I – nota 9. Partea II – nota 4. Partea III – nota 10. Oricum astept cu nerabdare eu va crea David Fincher.
    Pentru Stieg Larsson mare respect!

Leave a reply (we review all comments)