Capete infierbantate @ CIV

  • by
Capete infierbantate @ CIV

Capete infierbantate @ CIV

Capete Înfierbântate. 13-15 iunie 1990 de Mihaela Michailov

Luni, 01.11.2010
20:00, Centrul de Introspecţie Vizuală
Marti, 02.11.2010
22:00, Centrul de Introspecţie Vizuală
PERFORMER:
Alexandru Potocean
Regia: David Schwartz
Scenografia: Adrian Cristea
Sound: Cătălin Rulea
Video: Cinty Ionescu
Durată: 1h 30 min (fără pauză)
Eveniment produs de Centrul de Introspecţie Vizuală/ Asociaţia pepluspatru şi tangaProject
www.pplus4.ro
Centrul de Introspecţie Vizuală are plăcerea de a anunţa găzduirea spectacolului de teatru documentar CAPETE ÎNFIERBÂNTATE, prezentat în cadrul celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru din Bucureşti, CIV fiind partener oficial al festivalului.
Capete înfierbântate este un spectacol despre mineriadele din anii ’90 documentat, scris şi montat de Mihaela Mihailov şi David Schwartz şi jucat de actorul Alex Potocean. Cunoscut mai mult din filmele noii generaţii de regizori români, Potocean se transformă într-o oră de spectacol din Marian Munteanu (fost lider al studenţilor bătut de mineri) în Ion Iliescu (fostul preşedinte al României din anii ’90) şi în mulţi alţii pentru a da glas opiniilor despre ruşinoasele evenimente din anii ’90 care au pus capăt brutal valului de simpatie pentru România de după decembrie 1989.

Tinerii creatori încearcă, într-un spectacol documentar la baza căruia se află peste 40 de interviuri cu persoane implicate, să înţeleagă cum a fost posibil un asemenea episod în istoria recentă a României, avertizând asupra posibilităţii repetării lui într-o societate puternic polarizată politic.

Proiectul 13-15 iunie 1990 are două dimensiuni: spectacolul de teatru documentar şi o arhivă vizuală cu interviuri realizate cu cei implicaţi în evenimentele din vara 1990, de la liderii mişcării “Piaţa Universităţii” la lideri politici, persoane rănite sau arestate, mineri.

Este un proiect independent, autofinanţat ce facilitează accesul gratuit atât la spectacolul Capete Înfierbântate cât şi la arhiva audio-video.

Centrul de Introspecţie Vizuală
Str. Biserica Enei 16, sector 1
Bucureşti, România
www.pplus4.ro

Tags:

Leave a reply (we review all comments)