Prietenii Scolii Centrale la Street Delivery

  • by

scoala centrala

De ce participa o scoala la Street Delivery? Pentru ca Scoala Centrala nu este o scoala obisnuita. Este scoala aceea, pe care unii o numesc “scoala de fete” sau “Zoia”, care are cladirea aceea interesanta si cu multi castani in curte. Scoala Centrala este o cladire monument, langa Parcul Icoanei, facuta acum 120 de ani de arhitectul Ion Mincu.

De-a lungul anilor ea a ramas neingrijita si unele clase s-au inchis din lipsa reparatiilor. Anul acesta un grup de elevi din clasa a 12-a a hotarat sa treaca la actiune si a cerut “oamenilor mari” ca scoala lor sa fie restaurata. Pe urma au auzit ca vizavi de scoala lor, in locul magazinului cu paine si placinte, se va construi un turn mare si urat, care o sa se vada pana in Piata Romana. Asta era prea de tot! Strica tot farmecul scolii, al stradutei si al parcului invecinat, ineca trotuarul de masini si de poluare!
N-au stat prea mult pe ganduri, s-au aliat cu cativa fosti elevi si astfel a luat nastere asociatia Prietenii Scolii Centrale. Poate i-ati vazut în ziar sau la televizor discutand cu cei de la primarie, de la cultura, sa ii convinga sa lase casutele de vizavi la locul lor si sa se apuce de treaba cu restaurarea…

Prietenii Scolii Centrale sunt in primul rand liceeni si tineri cu voie buna. In cadrul Street Delivery ei vor face un tur in scoala, si vor incerca sa va arate cat de frumoasa este scoala lor, si poate asa autoritatile vor întelege pentru ce se lupta acesti liceeni. Apoi, ca sa va amintiti de farmecul copilariei, va vor invita la probat uniforme, la teatru, la experimente stiintifice trasnite, la colorat cu creta pe asfalt, sarit elasticul, jucat frunza, tara tara vrem ostasi.

Mai mult, la standul de pe Arthur Verona va vor arata poze de cand erau ei elevi. Daca ati fost elev tot la Scoala Centrala nu uitati sa aduceti si voi.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)