Anim’est – editia a doua – 2007

Festivalul International de Animatie Anim’est – editia a doua – 2007

Editia de anul acesta a festivalului Anim’est va aduce in perioada 5-14 octombrie cinci sectiuni competitive in premiera, filme-vedeta in cadrul sectiunii Mozaic si multe evenimente speciale.

Competitia va aduce in cinematografele Elvia Popescu, Europa si Union patru filme de lungmetraj, 47 scurtmetraje, 33 de de scurtmetraje ale animatorilor studenti, 25 de animatii romanesti, 17 videoclipuri si sapte clipuri de advertising. Toate acestea vor trece prin filtrul a doua jurii care vor decide castigatorii pentru fiecare sectiune in parte.

In afara Competitiei, alte sapte titluri de animatii lungi vor fi highlights ale festivalului:

Azur et Asmar, Arthur et les Minimoys, Tales of the Rat Fink, Aventurile lui Piccolo si Saxo, O scurta poveste, Cristobal Molon si Flatland.

Pe langa toate astea, sectiunea Mozaic pune la bataie o serie de scurtmetraje din ultimii doi ani din China, Polonia, Spania si UK, o retrospectiva a animatorului francez René Laloux, celebru pentru “cinemaul sau schizofrenic”, un portret al animatorului danez de origine romana Mihai Badica, mesager al generatiei Gopo, si doua calupuri de animatii romanesti, care va vor aminti de anii copilariei: “Mihaela” & “Miaunel si Balanel”.

Evenimentele speciale: prezentarea studioului de animatie DACODAC, VJ acts cu VJ Max Hattler, workshop de animatie sustinut de Alt’Art din Cluj & more.

Eveniment organizat de Este’n’Est

Cu sprijinul: Institutul Cultural Roman, ArCuB, Administratia Fondului Cultural National, Ambasada Frantei, Institutul Francez, Institutul Cervantes, Institutul Polonez, British Council, Centrul Ceh, AniMadrid, Romania Film.
Parteneri: Sony, TNT, WebMaker, Metrorex, Loggia.
Parteneri media: Clandestino.ro, 24-FUN, Cotidianul, Cinemagia, Port.ro, acasa.ro , savedem.ro, feeder.ro si cinemaRX

1 thought on “Anim’est – editia a doua – 2007”

Leave a reply (we review all comments)