Heavy MeNtal

  • by

Heavy Mental Entertainment
primul eveniment de muzica si imagine experimentala organizat de SoundKraft Records
joi 30 iunie, la Student Club, ora 21.00
(in incinta Casei Studentilor Preoteasa -Plevenei 61, la etajul 2)
intrarea: 5 lei
berica: 2,5-4 lei

featuring:
BRAZDA LUI NOVAC – live + VJ DILMANA
SILENT STRIKE + VJ OANA FELIPOV
MORT LA CREIER (Iasi) + VJ ALIEN PIMP
ALIEN PIMP + VJ VERDESPREROSU

Info:

BRAZDA LUI NOVAC este unul din cele mai bune produse ale scenei IDM / experimentale din Romania si unul din cei mai batrani in bransa. Totusi, show-urile lui sunt foarte rare, asa ca ar fi mare pacat sa-l ratati pe acesta. Mai ales ca va reface echipa de la AVMotional II, de la Cluj, cu VJ DILMANA. Experienta lui in muzica se apropie usor de 10 ani si l-a purtat de la punk la primele soft-uri de muzica pentru PC si apoi la un setup in care calculatorul se imbina astazi cu hardware-ul. Pacat ca munca la studioul unde produce soundtrack-uri publicitare nu-i lasa mai mult timp pentru propriile proiecte. Pentru mai multe detalii, puteti citi un interviu cu el si Dilmana pe site-ul partenerilor nostri de la 4elemente.ro : http://www.4elemente.ro. Sau vizitati http://www.brazdaluinovac.go.ro/

SILENT STRIKE e una din promisiunile aproape confirmate ale noii generatii de muzicieni din zona downtempo. Lansat puternic de cele doua piese excelente de pe compilatia Bucharest Chills & Thrills, sustinut acum de mai toti “greii” din domeniu, a strans in mai putin de un an aparitii la Synthplants Exit Festival 2004, la diverse party-uri din tara, a deschis pentru Faithless la Bucuresti, a cantat pana si cu Vama Veche, si pregateste un album plin de surprize de calibru. Pe partea video este bine sustinut in ultima vreme de VJ OANA FELIPOV, pe care ati putut-o vedea in actiune la multe evenimente anul acesta si cam stiti la ce calitate sa va asteptati.

MORT LA CREIER poarta pe umerii sai vina grea de a fi printre principalii animatori ai underground-ului iesean din diverse posturi: producator, VJ, DJ de radio, membru al colectivului care organizeaza gathering-ul de la Ciorbesti, editor al unui almanah si fondator al net-label-ului http://arhiva7.xro.us si cine mai stie… El oricum spune ca nu se lasa pana nu-si completeaza biografia cu postul de primar al Vasluiului. Vine la Bucuresti sa puna muzica pentru a doua oara, dupa o evolutie apreciata la AVMotional I. Va fi sustinut vizual de Alien Pimp, la prima sa tentativa de gen, dar nu-l menajati daca nu merita.

ALIEN PIMP e in ultima vreme implicat mai mult in evenimente foarte “dansante”, asa ca lumea a cam uitat ca a trecut, ca DJ de radio intai, si apoi si in cluburi, prin toate mai toate genurile de muzica, inclusiv zonele downtempo/experimetal/alternative. Asa ca a hotarat sa profite de ocazie sa aminteasca publicului ca nu e deloc monovalent. Prin urmare, setul sau de DJ va fi o improvizatie in care va melanja spontan electronica mai mult sau mai putin experimentala cu piese din zona numita candva indie rock, cu industrial, cu samples si sunete culese adunate de aiurea. Va incerca astfel sa scoata jazz-ul din cele doua CDJ-uri de ultima generatie pe care le va avea la dispozitie. Partea video va fi sustinuta pentru el de VERDESPREROSU, fosta tovarasa de haiducie a lui Mort la Creier in activitatile subversive din Iasi, acum stabilita in Bucuresti in cautare de noi victime.

Leave a reply (we review all comments)