feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Talking MATER | Design de Obiect

Tue, 21 May 2019 ⏐6:30 pm - 8:30 pm

Talking MATER | Design de Obiect

Talking MATER | Design de Obiect

Talking MATER
Design de obiect
Cu Carla Szabo, Dragoș Motică și Adrian Enache

[RO]
21 mai este ziua aleasă în cadrul Romanian Design Week pentru RDW COMMUNITIES // Industria Bumbacului Bucharest Creative Cluster!

În acest context, Talking MATER deschide discuția despre designul de obiect. Vom dezbate împreună cu invitații noștri despre materiale și design de obiect și, în mod special, vor fi abordate 3 perspective importante pentru practica de design! Fiecare din invitații noștri vor aborda teme majore precum: design și crowdfunding, design și producție, etica în design.

Carla Szabo – Etica în Design
Designer de bijuterie înzestrat, Carla Szabo a reușit să-și impună pe piața românească brandul omonim, fiind autoarea cu cea mai activă colaborare cu creatorii de vestimentar ( Irina Schrotter, Ami Lungu, Kinga Varga, Ana Alexe, Irina Marinescu, Oana Manolescu, Stephan Pelger), lucrând în același timp pe cont propriu, făcându-se remarcată pentru amenajări, lucrari de grafică și obiecte inovative.

Dragos Motica – Design și Producție

Co-fondator și director creativ al brandului de home&décor UBIKUBI, Dragoș a creat peste 50 de obiecte care variază de la accesorii pentru casă și birou la corpuri de iluminat și piese de mobilier. Fiind cel mai adesea recunoscut ca autor al colecției de recipiente de bucătărie Albe, al seriei de scaune Marco sau al lămpii Slash, Dragoș a definit o identitate ingenioasă și modernă pentru Ubikubi, devenind nucleul echipei care reunește acum 12 designeri și arhitecți români.

Adrian Enache – Design și crowdfunding
Arhitect și designer de produs, Adrian are în spate o experiență solidă în design interior pentru birouri și retail, fiind acum focusat pe crearea de produse sustenabile pentru viața de zi cu zi. Partener de design într-o firmă cu sediul în SUA, Adrian a lansat Tika, pentru care a dus la bun sfârșit cu succes o campanie de crowdfunding de 36000 euro.

Evenimentul se adresează designerilor, arhitecților, inginerilor, studenților și tuturor celor interesați de domeniul designului de obiect.

Formatul evenimentului va fi:
• O scurtă introducere a vorbitorilor și a temei
• Prezentare 1 – 30′
• Prezentare 2 – 30
• Prezentare 3 – 30′
• Q&A
Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate. Tot ce trebuie să faci este să ne scrii un mail cu subiectul ”talking MATER + numele tău” la contact@materlibrary.ro

Prezentările vor fi în română.

—————————————————-
Talking Mater este un eveniment in serie, creat de MATER împreună cu parteneri și colaboratori. Prin acest eveniment, punem în lumină practici, profesioniști și informații utile referitoare la materiale, punerea în practică a materialelor, provocări la punerea în operă, proiecte concrete, realizate, overall experiența altor profesioniști pe temele respective.

Details

Date:
Tue, 21 May 2019
Time:
6:30 pm - 8:30 pm
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, ,
Website:
https://web.facebook.com/events/514231475648749/

Organizer

MATER
View Organizer Website

Venue

MATER Library
MATER Library, First Floor, Splaiul Unirii 160
București, București 040041 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.