feeder.ro events calendar CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sâmbăta Sonoră | Ioana Vreme Moser, performance

Thu, 6 Dec 2018 ⏐8:00 pm - 9:30 pm

Sâmbăta Sonoră | Ioana Vreme Moser, performance

Sâmbăta Sonoră | Ioana Vreme Moser, performance

6 decembrie, ora 20, Apollo111 Teatrul | performance COQUETTA

8 decembrie, orele 10-18, Modulab | workshop de creație de instrumente sonore electronice. Înscrieri încheiate.
Sâmbăta Sonoră | Atelier de țiuitoare infernale

COQUETTA. flawless looks / colour red, sound performance 2018

COQUETTA prosperă într-un ritual sardonic de înfrumusețare cosmetică, prin ritmurile obiectelor cu „pink tax”. Înfățișarea mult dorită dezvăluie un substrat otrăvitor, plumbul și arsenicul find compușii chimici preferați de-a lungul vremii, în machiaj. Cosmetizarea are loc pas cu pas, ca o rutină zilnică, ritmică de înfrumusețare. Pieptănarea, hidratarea, curbarea genelor, machierea ochilor, aplicarea pudrei, rujarea și alte manevre sonore obținute, sunt cizelate de semnalele tocurilor electronice. Zgomotele aparatelor de înfrumusețat se amestecă ulterior în interiorul cutiilor de peruci de voiaj și în alte instrumente electronice îmbrăcate în catifea, încropite din gunoi.

*

Ioana Vreme Moser este naratoare transmedia și artistă sonoră active în cercetare, poetici electronice și notații ludice. Folosește material organice, obiecte obișnuite, gunoi, mecanisme și componente electronice pentru a pune în lumină evenimente cotidiene ce fac parte din spectrul intimității. În prezent, Ioana Vreme Moser lucrează cu instrumente electro-mecanice, sculpturi sonore, instalații cinetice, performance audio-vizual, partituri grafice, lecturi în șoaptă, compendii de date și lucrări video.
www.ioanavrememoser.com

*

Eveniment dedicat patinatoarei Romica Maria Dîmboianu-Popp (1919-2015)

Romica (Romana, în acte) Maria Dîmboianu-Popp, a fost printre primele campioane la patinaj artistic din România, urmaşă demnă a mamei sale, Maria Popp De Lemeny, altă celebră patinatoare, prima campioana la patinaj artistic a României, în 1913, care la vârsta de 53 de ani, a participat la Olimpiadă: 1936, Garmisch-Partenkirchen. Romana a cîştigat două medalii de campioană naţională. În ianuarie 1938, a învins-o pe mama ei la Lacul Roşu, unde toţi cei cinci arbitri i-au acordat Romicăi nota maximă: 6. A fost primul ei titlu de campioană naţională la senioare.
În data de 23 august 1942 Romica făcea căţărare pe Colţii Morarului împreună cu doi prieteni. Stînca de care făcuse priză s-a desprins şi i-a căzut peste picior. Abia seara a ajuns la un punct de prim-ajutor. Piciorul i-a fost amputat. Chiar şi aşa, cu proteză de lemn, campioana nu s-a despărţit de gheaţă. A devenit arbitră internaţională. „Mergeam pe gheaţă fără probleme, puţini ştiau că am proteză. Am urcat şi Bucegii din nou, am coborît Postăvarul pe jos, am schiat în Diham. Am dansat vals şi tango. La 82 de ani am înotat la Mamaia“.
În 2013, cu ocazia European Youth Olympic Winter Festival de la Brașov, Romica Maria Dîmboianu-Popp poartă flacăra olimpică la vârsta de 93 ani.

*

Sâmbăta Sonoră este un program organizat de Asociația Jumătatea plină și cofinanțat în perioada iunie-noiembrie 2018 de Administrația Fondului Cultural Național.

www.sambatasonora.blogspot.com

Venue

Apollo 111
Str Actor Ion Brezoianu nr 23-25
Bucharest, Romania
+ Google Map

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

© 2004 - 2019 feeder.ro

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account