CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

Romanian Design Week @ Piața Amzei

Fri, 20 May 2016 ⏐4:00 pm - Sun, 5 Jun 2016 ⏐5:00 pm

Romanian Design Week @ Piața Amzei

Romanian Design Week @ Piața Amzei
20 mai – 5 iunie

Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România, inițiat de The Institute, organizat în parteneriat cu ING Bank, va avea loc în perioada 20 mai – 5 iunie. Expoziția centrală se va desfășura în incinta Pieței Amzei, clădire ce a fost construită în urma unui concurs de proiecte din 2006,  organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România.

Printr-un parteneriat semnat cu Administrația Piețelor Sector 1, The Institute va colabora cu directorul general al acesteia, domnul Robert Daniel Nițu, pentru alcătuirea și implementarea unui program susținut de evenimente și manifestări cultural-artistice și de promovare a antreprenorilor din industrii creative, menit să contribuie la reinventarea și revitalizarea spațiului Pieței Amzei și la reintroducerea acestuia în circuitul urban și în atenția publicului larg.

În urma celor trei ediții de până acum, Romanian Design Week a reușit să se impună printre cele mai importante evenimente multidisciplinare din România, devenind cea mai amplă platformă de promovare a designului românesc. Încă de la început, ne-am setat ca obiective promovarea industriilor creative, coagularea unei comunități a specialiștilor din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care ne propunem să le acoperim, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România. Anul acesta adaugăm noi perspective cu misiunea asumată de a contribui la modernizarea României prin promovarea industriilor creative”, declară Andrei Gavrilă-Borțun, CEO The Institute.

În efortul de a-și atinge obiectivele asumate, The Institute se bucură de parteneriatul demarat în 2014  cu ING Bank, prin care sunt încurajate atât antreprenoriatul creativ din România, cât și dezvoltarea urbană cu ajutorul energiei și resurselor industriilor culturale și creative.

Ne bucurăm să putem susține prin parteneriatul cu Romanian Design Week, iniţiative și evenimente atent curatoriate pentru o serie de discipline care nu sunt, în prezent, suficient de vizibile, dar care pot contribui la dezvoltarea economică și socială a României”, declară Iosefina Frolu, Director Corporate Communication ING Bank România.

Programul RDW 2016

Ca în fiecare an, Romanian Design Week va include în programul său expoziția centrală organizată de The Institute și un circuit al evenimentelor și spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia – arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic și ilustrație, design vestimentar, design de obiect – dedicate atât publicului larg, cât și profesioniștilor. Romanian Design Week va aduce în lumina reflectoarelor cele mai bune proiecte realizate în ultimul an și pe autorii acestora.

Studiourile de design, atelierele, showroom-urile, galeriile de artă sau spațiile neconvenționale ce încurajează inițiativele creative care doresc să participe la cea mai mare sărbătoare a designului și să completeze harta RDW se vor putea înscrie pe site-ul institute.ro, până la 7 martie. În funcție de tipul spațiilor și de conceptul evenimentelor, acestea se pot alătura uneia dintre cele trei categorii: Join, Drink, Buy.

Noutăți #RDW2016

Expoziția centrală se va extinde anul acesta și cu o nouă platformă – Show Off – un spațiu dedicat brandurilor creative, care înțeleg și promovează designul și inițiativele artistice. Aceasta este o nouă manifestare a intenției The Institute de a căuta și de a promova proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborările dintre designeri și producători sau dintre profesioniștii ce provin din discipline diferite.

În plus, Expoziția ediției 2016 va include și cele mai bune proiecte de design industrial, o nouă categorie adăugată în structura Romanian Design Week. Aici vor fi prezentate obiecte ce îmbină esteticul cu funcționalul și care contribuie la îmbunătățirea calității vieții și la dezvoltarea economică – de la mobilier ergonomic la ceasuri inteligente, de la obiecte de uz casnic la materiale inteligente. Curatorul invitat să selecționeze proiectele expuse în această categorie este Ștefan Barutcieff, director de creație la Pilotfish, München.

Ștefan Barutcieff, Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro, și Ovidiu Hrin, graphic designer Synopsis, alături de arhitectul Attila Kim, care va semna designul Expoziției centrale, alcătuiesc board-ul creativ de consultanți al ediției 2016.

Romanian Design Week este cel mai mare eveniment multidisciplinar din România, iar printre cele mai importante obiective ale proiectului se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale acestuia, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.

Este primul proiect dedicat în întregime designului, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. În 2016, RDW va avea loc în perioada 20 mai – 5 iunie.

institute.ro/romanian-design-week

facebook.com/romaniandesignweek

 

The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 17 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industrilor creative din România. Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional.
institute.ro

facebook.com/Institute.ro

 

Persoană de contact:

Sorina Dăescu Topceanu

sorina@institute.ro

0728.300.564

Details

Start:
Fri, 20 May 2016 ⏐4:00 pm
End:
Sun, 5 Jun 2016 ⏐5:00 pm
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Organizer

The Institute
Email:
contact@institute.ro
View Organizer Website

Venue

Piața Amzei
Str. Piata Amzei, nr 13
Bucharest, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.