feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Performance failure n#2 Lee Meir @ Wasp

Fri, 21 Oct 2016 ⏐8:00 pm

Lee Meir 2

Data: 21 octombrie, ora 20:00
Durata: 30 min

failure#2 este un performance din seria Fourteen Functional Failures a artistei Lee Méir, ce va avea loc la WASP în cadrul eXplore festival #11.

Seria de solo-uri fourteen functional failures abordează chestiuni legate de ritm, timp și eșec, în contextul relațiilor complexe între limbaj, corp, voce și sunet. Spectacolele analizează în mod specific eșecul care se produce între cuvinte și acțiuni, urmărind să redea instabilitatea cuvintelor și să valorifice forța corporală prin desprinderea cuvintelor din contextul lor obișnuit. Seria cuprinde paisprezece solo-uri (eșecuri) de diferite durate, prezentate și create în diferite contexte. Fiecărui eșec îi corespunde un performance independent, care face totodată trecerea la următorul eșec.

Alegerea de a structura performance-ul în mai multe etape este motivată de dorința mea de a înlătura convențiile stabilite în domeniul dansului contemporan, în care coregrafii depind de limbă pentru a își expunde spectacolul (scriere de granturi, aplicații, finanțări). De aceea, am simțit nevoia de a crea un cadru de cercetare și prezentare a spectacolului într-o fază incipientă, chiar fără revizuiri sau repetiții, fără a depinde de suportul insituțional. Acest cadru îmi permite o continuitate a actului performativ, care să îmbine teoria cu practica și reflecția cu experiența.
Lee Méir

Performance prezentat în cadrul proiectului Rezidențe si Producții Coregrafice Life Long Burning 2016, rezultat în urma rezidenței artistice / Wild Card Residency oferit de Asociatia 4 Culture în parteneriat cu Uferstudios Berlin.

Un proiect cultural co-finanțat de AFCN – Administratia Fondului Cultural Național și Programul Cultural București – Orașul in-vizibil” 2016, prin Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB, și Primaria Municipiului București.
Life Long Burning este un proiect european multi-anual finanțat prin Programul Cultura al Uniunii Europene.

Lee Meir photo

Concept și Performance: Lee Méir
Dramaturgie și Voice training : André Lewski
Sound, Light Design și Dramaturgie : Gretchen Blegen
Mulțumiri speciale pentru HZT-Berlin și Uferstudios Berlin

Lee Méir (IL/DE) este o artistă care lucrează în coregrafie și performance, în special în Berlin și Tel-Aviv. Lucrările sale coregrafice examinează situațiile paradoxale, caracterul artificial al performance-ului și tensiunea dintre cuvinte și acțiuni. Solo-ul său Translation included a căștigat premiul întâi la Bienala pentru tineri coregrafi din Israel în 2011. A terminat Studii Coregrafice la  HZT-Berlin (2013) și a primit granturi din partea Berlin City Council, The Israeli Ministry of Culture și bursa Danceweb scholarship (2014-2015).
Lucrările sale au fost prezentate la festivaluri și evenimente precum: Tanz im August, Berlin / the Brighton Festival / Antistatic, Sofia / Tanzquartier Vienna.
Alături de solo-uri, Lee Méir creează diverse colaborări cu artiști, privite ca o metodă de provocare a autorității conceptuale a artistului individual. Împreună cu Maya Weinberg formează duo-ul The defaults of self indulgence în care artistele explorează relația dintre monotonia cotidiană și creație. De asemenea, a colaborat cu artiști precum Deufert&Plischke, Jasmin Ihraç, Otso Huopaniemi, André Lewski, Roni Katz.

Biletele se rezervă la contact@waspmagazine.com

– 25 lei – eXplore day / bilet pe seară
– 40 lei – eXplore weekend / bilet pe weekend
– 150 lei – eXplore festival pass / abonament festival

Studenții și elevii au intrarea liberă pe tot parcursul festivalului în baza rezervărilor și carnetelor de elev/student.

Detalii failure n#2

Programul complet eXplore festival #11

Details

Date:
Fri, 21 Oct 2016
Time:
8:00 pm
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Venue

WASP
Ion Minculescu 67-93
Bucharest, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event