feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PANDEMIC LOOP DISORDER / @ Diptych Art Space București

Wed, 30 Sep 2020 ⏐7:00 pm - 10:00 pm

Free
PANDEMIC LOOP DISORDER / @ Diptych Art Space București

PANDEMIC LOOP DISORDER
vernisaj: 30.09.2020, h 19-22
@ Diptych Art Space, str. Plantelor 58, București

Alina Andrei, Ion Barbu, Claudiu Cobilanschi, Raluca Ilaria Demetrescu, Cosmin Haiaș, Dan Perjovschi, Andreea Medar, Bogdan Pelmuș, Magdalena Pelmuș, George Roșu, Silvia Trăistaru, Zoltán Béla.

Curator: Magdalena Pelmuș
Asistent curator: Lina Țărmure

* Evenimentul face parte din programul Noaptea Albă a Galeriilor 2020
** Program special de vizitare Noaptea Albă a Galeriilor / 2, 3, 4 octombrie / h 18 – 24
*** După vernisaj și NAG, vizitarea expoziției se realizează numai printr-o programare în prealabil la numărul de telefon 0755637266 (WhatsApp only), pe Facebook (www.facebook.com/diptychartspace) sau Instagram (diptych.artspace)

„Lumea e oprită în slow motion” și avem timp să o observăm, „natura se regenerează”, dar „cei vulnerabili sunt afectați”, există variante care pot duce la „același rezultat”, „natura se deschide” pentru a ne revela tainele sau se închide pentru a ne înghiți (?), rutina simplă devine complicată, ne simțim „monitorizați prin sateliți” și ne folosim de acest sistem de surveillance GMT (Google Maps Timeline), în jurnale vizuale, pentru a activa un mecanism mnemonic. Creăm jurnale online/offline, documentăm starea personală/locală/globală, criza, efectele ei, ne reinventăm cu umor și inventăm forme de rezistență la această tulburare de curs a vieții, prinși într-un vârtej de exces de informații, exces de știri, pendulăm între adevăr și fals, între teorii ale conspirației și date reale.
Circuitul acesta este tulburător și repetitiv până la obsesie. Ne trezim că am dezvoltat ticuri, repetăm mecanic acțiuni care devin obsesive, prinși în bucla supraviețuirii, traumatizați de frică, marcați pe cine știe ce întindere de ani de acum încolo, ne izolăm, apoi ne eliberăm, ca într-o zvâcnire de revoltă, dar știm că sfârșitul nu e aici, pentru că asta ni se spune.

Organizers

Diptych Art Space
Noaptea Albă a Galeriilor

Venue

Diptych Art Space
strada Plantelor 58
București, București 030167 Romania
+ Google Map
Phone:
0755 637 266
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.