feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mural Gang by Ion Barbu // Street Delivery Quinet

Sat, 8 Jun 2019 ⏐11:00 am - Sun, 9 Jun 2019 ⏐6:00 pm

Mural Gang by Ion Barbu // Street Delivery Quinet

Mural Gang by Ion Barbu // Street Delivery Quinet

Ion Barbu vine la București să picteze Mural Gang, cu ocazia poeziei care iese în stradă, și caută ajutoare!

Nu se putea găsi o temă mai potrivită pentru artistul petrilean, unul dintre cei mai mari caricaturiști politici români, ale cărui preocupări se extind mult în afara acestui tip de artă grafică. Manifestările sale civice au devenit din ce în ce mai vizibile, în parte datorită documentarului „Planeta Petrila”, câștigător al premiului Gopo în 2018, în care demonstrează că una dintre cele mai bune alternative pentru orașul minier Petrila, odată cu închiderea minei, o reprezintă cultura. Experimentele artistice ale lui Barbu, în logica aceleiași demonstrații, se întorc mult în timp. În 2006, artistul a inițiat o acțiune artistică, publicată ulterior de editura Polirom în „Antologia poeziei românești la zid”. În timpul unei „tabere de noapte”, cu o trimitere simbolică la mineriade, un grup de oameni de cultură apropiați artistului agresează prin poezie orașul Petrila: zidurile orașului sunt inscripționate cu versuri din Ileana Mălăncioiu, Nora Iuga, Nichita Stănescu, Ruxandra Cesereanu, Dan Stanciu, Șerban Foarță, Robert Șerban, Marta Petreu, Iolanda Malamen, Gellu Naum, Gabriela Melinescu, Ana Blandiana, Florin Iaru, Mariana Codruț, Leonid Dimov, arătând locuitorilor capital simbolic alternativ al orașului.

Anul acesta, pe 8 și 9 iunie 2019, Ion Barbu vine cu ocazia Atelierelor Street Delivery Quinet, să picteze gangul de acces spre UAUM din Edgard Quinet și are nevoie de voluntari!
Cei interesați să lucreze alături de marele artist sunt rugați să trimită un email pe adresa ideilagram@gmail.com până pe data de 5 iunie, în care să își exprime și disponibilitatea de timp în cele două zile (8 și/sau 9 iunie).

*Mural Gang e un concept inițiat de Justin Baroncea, care se schimbă în fiecare an: gangul e repictat de un artist care păstrează câte un „martor” din pictura anterioară. În 2018 gangul a fost pictat de street-artistul Pandele.

Details

Start:
Sat, 8 Jun 2019 ⏐11:00 am
End:
Sun, 9 Jun 2019 ⏐6:00 pm
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/680924959000657/

Organizer

Atelierele Street Delivery Quinet
View Organizer Website

Venue

Atelierele Street Delivery Quinet
strada Edgar Quintet Romania + Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.