feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Maramureș – țară veche, țară nouă @ ICR București

Thu, 16 Mar 2017 ⏐6:30 pm

Maramureș - țară veche, țară nouă @ ICR București

Maramureș – țară veche, țară nouă @ ICR București
16 Martie, 18:30

Institutul Cultural Român, împreună cu Editura Ad Libri, prezintă, joi, 16 martie 2017, ora 18.30, proiecția filmului documentar și vernisajul expoziției de fotografie Maramureș – țară veche, țară nouă de Florin Andreescu. Evenimentul se va desfășura la sediul ICR (Aleea Alexandru nr. 38).

Filmul Maramureș – țară veche, țară nouă realizat de Florin Andreescu (comentariu Dana Ciolcă, lectura Mihai Gruia Sandu, montaj Alexandru Stănescu), a apărut în noiembrie 2016 pe DVD, în limba română, cu subtitrare în engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană. 

La eveniment, care va avea loc în prezența realizatorilor filmului, cercetătorii etnologi dr. Ana Bârcă și dr. Doina Ișfănoni vor participa la un schimb de gânduri și opinii despre Maramureșul zilelor noastre, o lume în transformare, în care stilul de viață simplu și formele vechi de cultură coexistă cu modelele și obiceiurile aduse de tinerii care muncesc în străinătate și care vor să beneficieze de produsele și facilitățile societății moderne.

Singura editură dedicată în exclusivitate cărții turistice, Ad Libri, înființată în 2001 de Florin Andreescu, promovează prin albume, ghiduri și, din 2014, și prin filme documentare, destinații turistice românești și străine, mai cunoscute sau mai puțin cunoscute, și ajută călătorii să le (re)descopere.

Durata documentarului este de 60 minute. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16 – 21 martie 2017.

Accesul publicului este liber.

Details

Date:
Thu, 16 Mar 2017
Time:
6:30 pm
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , ,

Organizer

ICR
View Organizer Website

Venue

ICR
Aleea Alexandru, 38
Bucuresti, Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event