feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jan Gehl la Chișinău – Lecție publică „Orașe pentru oameni”

Fri, 23 Mar 2018 ⏐10:00 am - 12:00 pm

Free
Jan Gehl la Chișinău - Lecție publică „Orașe pentru oameni”

Jan Gehl la Chișinău – Lecție publică „Orașe pentru oameni”

Renumitul arhitect și urbanist Jan Gehl vine la Chișinău!

Lecția publică „Orașe pentru oameni” de Jan Gehl este evenimentul care deschide Săptămâna Urbanismului Durabil la Chișinău.

Jan Gehl este cunoscut în toată lumea drept promotorul noului urbanism, iar cărțile sale au schimbat percepția despre oraș, readucându-l la scara umană. În lecția sa, Jan Gehl va puncta principille după care se planifică, se construiește și se schimbă un oraș plăcut oamenilor. Aceasta este o șansă unică, să aflăm din prima sursă cum să regândim orașul nostru.
Această lecție nu este doar pentru arhitecți și urbaniști, ci pentru oricine interesat de viața orașului.

Lecția va fi în limba engleză, cu traducere în limba română. Accesul este liber.

Vă așteptăm vineri, 23 martie, ora 10.00, sala 212, FUA (bd. Dacia 39).

Jan Gehl s-a născut în Danemarca și pe parcursul carierei sale a publicat mai multe cărți dedicate orașelor, printre care „Viața între clădiri”, „Orașe pentru oameni”, „Noi spații urbane”, „Spații publice-Viață Publică” și cea mai recentă „Cum să studiem viața publică?”. Este Profesor Emeritus la Academia Regală Daneză de Arte și Școala de Arhitectură, deține mai multe titluri onorifice de la Universitățile din Edinburgh, Halifax, Varna and Toronto. În cadrul Gehl Arhitects, unde este partener fondator, a colaborat la proiecte urbane din Copenhaga, Londra, Melbourne, Sydney, Riga, Amman, New York, Moscova. Printre numeroasele recunoașteri, se numără Premiul Sir Patrick Abercrombie pentru contribuții remarcabile în planificarea urbană, oferit de Uniunea Internațioanală a Arhitecților.
La 23 martie 2018 Jan Gehl va fi la Chișinău.

Acest eveniment face parte din Săptămâna Urbanismului Durabil „Chișinău 2030: un proiect urban pentru a structura viitorul”, organizată de Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.
Co-organizatori: Forumul Civic Urban (Centrul de Urbanism, Grupul Civic pentru Patrimoniu Cultural, Institutul de Dezvoltare Urbană, UrbanLab Chișinău, Departamentul Arhitectură și Urbanism, UTM).

Details

Date:
Fri, 23 Mar 2018
Time:
10:00 am - 12:00 pm
Cost:
Free
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , ,
https://facebook.com/events/1592873600768426

Organizers

Centrul de Urbanism
Urbanlab Chisinau

Venue

Facultatea Urbanism și Arhitectură Chișinău
bd. Dacia nr. 39,
Chisinau, MD-2060 Moldova, Republic of
+ Google Map
Phone:
+373 22 773 803
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.