CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

ICONS OF UTOPIA / Andrei Ciurdărescu / Arthalle Gallery Solo Show

Fri, 29 Nov 2019 - Wed, 18 Dec 2019

ICONS OF UTOPIA / Andrei Ciurdărescu / Arthalle Gallery Solo Show

Arthalle Gallery are plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziţiei “ICONS OF UTOPIA” cu lucrări semnate Andrei Ciurdărescu. Artistul va fi prezent.
Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 29 noiembrie 2019, între 19.00 şi 21.00.
Curator: Diana Andrei

Spaţiu de desfăşurare a expoziţiei: Arthalle Gallery, str. General Constantin Budişteanu nr. 10, sector 1, 010774, Bucureşti, România.

Perioada: 29 octombrie 2019 – 18 ianuarie 2020.

“Grădina este în lucrările filozofice ale lui Andrei Ciurdărescu materializarea perfectă a ideii utopice de control uman asupra naturii, un spațiu de tensiune între două forțe majore ale creației: creatorul și creația ce devine la rândul ei creatoare.

Acest ciclu de întoarcere și reîntoarcere între creator și creație în calitate de creator este o temă recurentă a lucrărilor artistice ale lui Andrei Ciurdărescu, dar și un subiect  larg dezbătut în zilele noastre în legătură cu inteligența artificială.

Profund și personal atașat de ideea de pământ, ca aspect uman genetic distinctiv, Ciurdărescu își organizează picturile ca un scenograf baroc în compoziții grandioase, bogate senzual, dramatice, pline de vitalitate, mișcătoare, încordate și emoționale exuberante în lumină intensă și umbre întunecate.

Legătura cu Mama Geea este exprimată prin elemente ale unui limbaj pictural tactil senzual: pietre, stânci, crini albi maiestuosi și delicați, ilustra agavă carnală, aparenta sălbăticie neoromantică sau prin elemente care compun imaginativ scena: sunete, mirosul crinilor nobili, aerul fierbinte de vară, frigul nopții. La toate aceste elemente botanice aparținând naturii, Andrei adaugă statuia lui Venus ca element iconic al peisajului antropic urban. Venus este divinitatea mitologică a frumuseții, senzualității, dar și a războiului și magiei. Nu este de mirare că pictorul adaugă statui ale unor împărați romani celebri pentru a exprima puterea și echilibrul. Această interpretare picturală maschează un subînțeles poetic al acestui personaj polisemantic simbolic: o căutare arheologică de a descoperi și de a dezvălui baza simbolică a culturii și civilizației europene. Cu toate acestea, statuile lui Venus odată perfecte și frumoase sunt acum hidoase, degradate și invadate de plante și aproape prizoniere ale naturii spontane. O civilizație monumentală se află sub forța monumentală a naturii rebele. Creația devine la rândul ei creatoare.

Resturile și debrisul vremurilor străvechi colectează reflecții ale unui trecut utopic și dezvăluie adevărata natură a prezentului și o nevoie urgentă a unei reconstrucții filosofice a valorilor și modelelor.” (Curator Diana Andrei)

 

Details

Start:
Fri, 29 Nov 2019
End:
Wed, 18 Dec 2019
Event Categories:
art, Bucharest, exhibition, free time, launch
Event Tags:
ArtHalle, ARTHALLE GALLERY, contemporary art, curator Diana Andrei, Diana Andrei, exhibition, painting, solo show

Organizer

ArtHalle
Website:
https://www.facebook.com/ArtHalleBucharest/

Venue

Arthalle Gallery 
Arthalle Gallery, str. General Constantin Budişteanu nr. 10
Bucuresti, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.