feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Clever.ro app

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hades. Carpatesca cum figuris – Visssual

Fri, 5 Apr ⏐7:00 pm - 8:30 pm

Hades. Carpatesca cum figuris - Visssual
Reading time: 4 minutes

Vineri, 5 aprilie, de la ora 19:00, la Visssual Brașov are loc o reminiscență literară prezentată de ansamblul de teatru studențesc de limba germană Die GRUPPE, în regia lui Carmen E. Puchianu și în lectura scriitorului de expresie germană Joachim Wittstock, cu acompaniament muzical live Duo Cristian.

___

HADES
Carpatesca cum figuris
O povestire de Joachim Wittstock
pusă în scenă de Carmen Elisabeth Puchianu
împreună cu ansamblul Die GRUPPE
în lectura lui J. Wittstock
Acompaniament muzical: Elena şi Paul Cristian

Povestirea Hades, publicată în volumul Scherenschnitt în 2002, reprezintă una dintre cele mai stranii narațiuni ale autorului sibian de expresie germană. Realitatea trăită în anii regimului comunist totalitar este transpusă într-un tărâm suprarealist, numit Burebistum, respectiv Hades Daciae. Este locul în care ajunge un grup de oameni, vilegeaturiști, dornici de a-și petrece vacanța la malul mării.

Țărmul pe care au descins li se înfățișează pe de o parte ca un tărâm istoric cu tradiție milenară, pe de altă parte ca un teren de prospecțiuni și exploatare petrolieră de mare ambiție politică. De fapt, este vorba de o adevărată distopie, în care noii veniți vor trebui să se instaleze pe perioadă nedeterminată și să-și găsească o îndeletnicire pe măsură.

Infernul în care descind turiștii are înfățișarea unui absurd parc de distracții în care există o mulțime de interdicții, menite să fie încălcate în primul rând de cei care le-au impus. Mașinăria puterii pare să se ascundă în interiorul acestui spațiu aparent ludic, transformând indivizii în marionete.

Details

Date:
Fri, 5 Apr
Time:
7:00 pm - 8:30 pm
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/281507709422193/

Venue

Visssual
Fabricii, 500075
Brașov, Romania
+ Google Map
Website:
https://www.facebook.com/visssualreal/

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account