feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Grave of the Fireflies // IZANAGI – Japanese Film Festival #01

Mon, 27 May 2019 ⏐8:00 pm - 10:50 pm

Grave of the Fireflies // IZANAGI - Japanese Film Festival #01

Grave of the Fireflies // IZANAGI – Japanese Film Festival #01

Intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări. Pentru a vă înscrie, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe adresa contact@izanagi.ro care să conțină numele dumneavoastră și numărul de locuri.

IZANAGI – JAPANESE FILM FESTIVAL este un proiect ce dorește să promoveze cultura japoneză, focalizându-se pe fenomenul manga-anime și impactul său asupra lumii, prin proiecții de filme animate japoneze, conferințe și dezbateri adresate atât unui public pasionat, cât și unui public dornic de cunoaștere. Festivalul urmărește explorarea și înțelegerea culturii japoneze și deschiderea unor noi perspective despre film și despre alte forme de artă.

Festivalul debutează luni, 27 mai 2019, ora 20:00, la ARCUB (str. Lipscani, nr. 84-90, București), cu proiecția filmului „Mormântul licuricilor” / „Hotaru no Haka” (1988, r. Isao Takahata). În ultimele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial, în timpul bombardamentelor asupra orașului japonez Kobe, Setsuko și Seita, doi frați rămași orfani, se luptă să supraviețuiască, inspirându-și unul altuia bucuria de a trăi.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere despre efectele celui de-Al Doilea Război Mondial asupra societății, culturii și artei japoneze, cu profesor doctor în studii culturale Mirela MURGESCU, din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București, și Elena CIOLACU, absolventă a masteratului de animație din cadrul UNATC și nominalizată la Premiul Gopo în categoria „Tânăra speranță” pentru regia scurtmetrajului de animație „Micul erou”.

Filmul va avea subtitrare exclusiv în limba română. Dezbaterea va fi în limba română.

Prin înscrierea la eveniment, confirmați că sunteți de acord ca datele dumneavoastră să fie stocate de IZANAGI – JAPANESE FILM FESTIVAL în scopul comunicării despre festival. Pe durata evenimentului, se va filma și se vor face fotografii. Prezența dumneavoastră reprezintă acordul ca aceste materiale să fie folosite de organizator în scopuri de promovare.

Accesul în sală se face la ora 19:50. Evenimentul începe la ora 20:00. După începerea proiecției, nu se va mai permite accesul în sală.

Evenimentul este organizat de PRISMA PRODUCTION PRO, în colaborare cu Ambasada Japoniei și Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”.

Parteneri: Cărturești, StaticVFX, Anime Culture Club

Parteneri media: FILM MENU, Overheat

www.izanagi.ro

Details

Date:
Mon, 27 May 2019
Time:
8:00 pm - 10:50 pm
Event Categories:
, , , , ,
Event Tags:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/290485155238062/

Organizer

IZANAGI – Japanese Film Festival
Email:
contact@izanagi.ro
View Organizer Website

Venue

ARCUB
ARCUB, Strada Lipscani nr. 84 – 90
București, 030037 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.