feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Femeile celebre ale României – Descoperă o istorie feminină a României

Tue, 13 Jun 2017 ⏐9:00 pm

femei celebre

Vara asta fă-ți timp să descoperi poveștile unor doamne remarcabile: regine, scriitoare, actrițe, sportive, oameni de știință, care au avut un impact major în viața politică și culturală a României. Găsești la Fundația Calea Victoriei, din 13 iunie, un curs concentrat despre Femeile celebre ale României, susținut de istoricul Anita Sterea.

Vei afla istoriile unor doamne curajoase, devenite celebre atât în ţara noastră cât şi în străinătate. Într-o lume în care femeile se aflau în umbra bărbaţilor, în secolul XIX și la începutul secolului XX, realizările unor femei ca Regina Maria, Elena Negruzzi, Elvira Popescu, Ana Aslan, Martha Bibescu sau Smaranda Brăescu sunt cu atât mai spectaculoase.

Știai că Virginia-Andreescu Haret a fost una dintre primele femei arhitect din lume și că după planurile ei s-au construit clădirile liceelor Gheorghe Șincai și Cantemir Vodă, din București? Te-ai gândit ce însemna, în 1860, să escaladezi un munte de peste 4800 de metri? Românca Elena Ghica a fost prima femeie din lume care a reușit această performanță. Dar de soprana Hariclea Darclée, pentru a cărei voce Giacomo Puccini a scris opera Tosca, ai auzit?

Acestea sunt doar câteva dintre poveștile minunate ce vor fi detaliate la curs, prin fragmente de interviuri, fotografii de epocă și evocarea unor momente esențiale din istoria României.

Cursul are două întîlniri: marți 13 și miercuri 14 iunie, de la 19.00 la 21.00 și se desfășoară la sediul fundației, pe strada Popa Soare, nr. 40, etajul 1. Taxa de participare este de 110 lei, iar înscrierea se face pe adresa contact@victoriei.ro.

 

Organizer

Fundația Calea Victoriei
Phone:
021 321 3022
Email:
contact@victoriei.ro
View Organizer Website

Venue

Fundația Calea Victoriei
Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1
București, Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.