feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

eXplore young generation @ Wasp

Sat, 22 Oct 2016 ⏐8:00 pm - 11:00 pm

chlorine

eXplore festival #11 continuă cu spectacole create de artiști reprezentativi pentru momentul actual al dansului contemporan și performance-ului, abordând teme ce au în centru îndreptarea atenției către corp și către relația sa cu limbajul, sunetul, emoția și procesele mentale.

Alături de aceste spectacole, eXplore festival #11 aduce în atenția publicului performance-uri în premieră, realizate în cadrul programelor ”Rezidențe de Creatie WASP 2016” și ”Rezidențe și Producții Coregrafice Life Long Burning 2016” dedicate susținerii și expunerii generației tinere de artiști. Spectacolele vor fi prezentate sâmbătă, 22 octombrie.

SUPERCALIFRAGILISTICLY NORMAL | Georgeta Corca | Premieră, ora 20:00 (durata: 35 min)

geta

SUPERCALIFRAGILISTICLY NORMAL este freak show bazat pe autosarcasm, hrănit de puterea de a îți conștientiza defectele/calitățile și a îți asuma normala poziție de outside-er, din dorința de a fi onest și normal cu tine însuți. Televizor, știri, informații, balamuc, nimicuri. Găsește supereroul din afara înăuntrului tău, în realitatea augmentată din împrejurimi, încercând sa fii un pic mai puțin cenzurat față de ceilalti, fără a putea zbura, scuipa flăcări sau a citi gânduri. Ține pasul cu sistemul care se chinuie să facă un om perfect din tine, orice ar putea însemna asta, pentru a fi o ființă de performanță.

Georgeta Corca este absolventă a Liceului Pedagogic „Andrei Mureșanu” Brașov și licențiată a Facultății de Teatru din cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, secția Coregrafie. Formarea sa ca performer își are rădăcinile în gimnastica artistică si capoeira. De-a lungul timpului a acumulat experiență participând la numeroase workshopuri și a colaborat cu diverși coregrafi precum Thomas Stayert, Sergiu Matiș, Valentina de Piante Niculae, Simona Deaconescu, Inger Reidun Olsen și mulți alții. Este câștigătoarea ALT Concurs Național de Coregrafie 2014.

DIRECȚIA DE MERS | Irina Gheorghe | Premieră, ora 21:00 (durata: 30 min)

Almanah Stiinta si Tehnica 1969 Omul in luna

Direcția de mers este un performance despre ”tensiunea între lume și lume”, despre decizii și situații în care acțiunile noastre sunt urmate inevitabil de acțiunile opuse lor.

Imaginează-ți o lume în care de fiecare dată când mergi pe un drum, trebuie să te întorci imediat. Orice mișcare într-o direcție e urmată de o mișcare în sens opus. Orice gând într-o direcție e urmat de un gând în direcția inversă. De fiecare dată când mâna se mișcă înainte, se întoarce imediat pe aceeași linie. Corpul merge înainte, corpul merge înapoi. Bolovanul e urcat în vârful dealului, bolovanul se rostogolește la vale. Buster o ia în sus pe scări, Buster coboară cu liftul. Cosmonautul ajunge pe lună, cosmonautul se întoarce de pe lună. Înțelesul o ia cand într-o parte, când în alta. Eu știu ceva ce tu nu știi, tu știi ceva ce eu nu știu.

Irina Gheorghe a studiat pictură și fotografie la Universitatea Națională de Arte București dar a ajuns să lucreze mai mult cu formate care presupun prezența fizică. Este interesată de deviație ca metodă de a deturna această prezență, de ambiguitate ca limbaj pentru a contacta vizitatori dintr-o altă lume, și vag ca traseu de acces către această altă lume fără a o părăsi pe cea prezentă.

Irina este cofondatoare a duo-ului Biroul de Cercetări Melodramatice care investighează felul cum pasiunile conturează societatea contemporană, ca și relația noastră afectivă cu o lume non-umană la limita accesului. Irina este de asemenea co-fondatoare a colectivului Bezna.

Proiectele ei au fost prezentate la rhiz Viena, Times Museum Guangzhou, WING Hong Kong, HOME Manchester, CAC Vilnius, MNAC București, bak Utrecht, mumok Vienna, CNDB București, DEPO Istanbul, Ujazdowsky Castle Warsaw, messagesalon Zurich, Center for Visual Introspection Bucharest, etc.

SUNET | Ioana Gheorghiu | Premieră, ora 21:00 (durata: 30 min)

Sunet 4

Testări de reducţii din afinitate pentru sinteză: nu există nimic altceva în afară de sunet.

Prin metode de esenţializare, vorbirea este redusă la intonaţie, indicând relaţia dintre conţinut, sunet şi afect. În afară de secvenţe muzicale specifice recunoscute ca având o funcţie explicită – marşul militar – muzica nu e încărcată semantic. Se destabilizează perspectiva neîncărcării semantice a muzicii, iar relaţia dintre ritm şi asimilarea cunoştinţelor creează premisele unui scenariu în care devine plauzibil că sunetul performează vorbirea şi intonaţia are înţeles de sine stătător.

Ioana Gheorghiu foloseşte logica artelor vizuale şi a repetiţiilor muzicale pentru a examina modurile dansului şi ale performance-ului în Black Box. Venind dinspre o abordare a performativităţii specifică contextului White Box, a început să lucreze recent în preajma temporalităţii din Black Box. Proiectele actuale urmăresc afectul înscris în muzicalitatea vorbirii, metode de reducţie (exerciţii de sunet sau mişcare pentru a obţine maximum de sinteză), supradoze de raţionalizare. Ioana a participat în expoziţii şi a prezentat în performance-uri individuale şi de grup la Rosas Studios Bruxelles, Centrul Naţional al Dansului București, WASP București, Lateral Art Space și Spațiul Pilot (Fabrica de Pensule Cluj), Centrul Cultural al Chorbadjisko, Laboratorul de Imunologie București, Atelier 35 București, Spaţiul Platforma București, Teatrul Alfred ve dvoře Praga, CIAC Pont-Aven.

Bilete și Rezervări:

– 25 lei – eXplore day / bilet pe seară
– 40 lei – eXplore weekend / bilet pe weekend
– 150 lei – eXplore festival pass / abonament festival

Studenții și elevii au intrarea liberă pe tot parcursul festivalului în baza rezervărilor și carnetelor de elev/student.

Aici puteți accesa programul de anul acesta, iar pe site-ul WASP Magazine aveți acces la materiale speciale realizate cu artiștii din acest an – interviuri, trailere, galerii foto.

Details

Date:
Sat, 22 Oct 2016
Time:
8:00 pm - 11:00 pm
Event Categories:
, ,

Organizer

Wassp
Email:
contact@waspmagazine.com
View Organizer Website

Venue

Wassp
Str. Ion Minulescu 67-93
Bucharest, Romania
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event