feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

eXplore #11, Growasp and Foreign Bodies @ Galeria Universității de Arte Iași

Thu, 10 Nov 2016 ⏐8:00 am - 5:00 pm

melt_performance

Asociația 4Culture și WASP Studios, în parteneriat cu Centrul de Fotografie Contemporană, Iași organizează la Iași, la Galeria Universității de Arte, o serie de evenimente din cadrul proiectelor Growasp, eXplore festival #11 și Foreign Bodies.

Data: 11 noiembrie, ora 18:00
Durata: 4h

Program:
18:00 – 18:50 M.E.L.T | live-performance
19:00 – 19:30 Foreign Bodies | film documentar
20:00 – 22:00 Valentina de Piante | laborator de creație (alături de Corina Tătărău, Eliza Trefaș și Vlad Benescu)

M.E.L.T – Motion, Emotion, Lateral Thinking | Valentina de Piante
performance în cadrul eXplore festival #11

Spectacolul “M.E.L.T – Motion, Emotion, Lateral Thinking” creează un spațiu deschis experiențial între o serie de cuvinte-cheie și întregul corp-minte gata să se asculte și să se declanșeze. M.E.L.T. vorbește despre topirea proceselor obișnuite de gândire și redescoperirea inteligenței corpului.

Concept & Body Research: Valentina De Piante Niculae
Performeri: Vlad Benescu, Corina Tătărau, Eliza Trefaș
Suport dramaturgic: Krõõt Juurak
Sunet: Eduard Gabia
Co-producție: 4Culture, WASP Working Art Space and Production, Life Long Burning
Cu sprijinul: UNATC “I.L. Caragiale”, Istituto Italiano di Cultura “Vito Grasso” – București

Valentina De Piante Niculae este asistent universitar doctor în Teatru și Artele Spectacolului, coordonator de proiecte, coregraf, cercetător și performer. Are expertiza ATM în Feldenkrais®, metodă de reorganizare a schemelor neuromotrice. Predă laboratoare de scriere coregrafică și educație somatică, fiind invitată în diverse universități și platforme de cercetare pedagogică. În 2009 a participat la evenimentul TTT – Teaching the Teachers – București și în 2013 la TTT – Budapesta. În 2015 a ținut prelegeri teoretice îmbogățite de o practică corporală intensă împreună cu cercetătorul neurolog dr. Radu Dop și psihologul lector univ. dr. Ovidiu Brăzdau. A ghidat, în calitate de expert român, proiectul european Tandem Dance dedicat nevăzătorilor și performerilor.

O producție Asociația 4Culture și WASP Studios.
Un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, Administrația Fondului Cultural Național.
Cu sprijinul: Goethe Institut, Forumul Cultural Austriac, Life Long Burning si Uniunea Europeana – Programul Cultura 2007-2013.
Parteneri: Centrul de Fotografie Contemporana Iași și Liceul Teoretic “Școala Mea”.

M.E.L.T – Motion, Emotion, Lateral Thinking face parte din CQ Project, finantat de ARCUB și Primăria Municipiului București în cadrul Programului Cultural “Ești București”.

_

Proiecție film documentar ”(dis)located bodies”
realizat în cadrul proiectului Foreign Bodies

Producător: Asociația 4Culture
Director de imagine: André Wulf
Producător executiv și director artistic: Andreea Căpitănescu

Dezvoltat în jurul ideii centrale de „corpuri (dis)locate”/ „(dis)located bodies”, filmul conține o serie de interviuri cu persoane aparținând grupurilor minoritare din Norvegia și România, privite dintr-o perspectivă artistică. Documentarul își dorește să contribuie la o mai bună înțelegere a diversității culturale și să consolideze dialogul intercultural cu cultura minorităților, adresându-se atât comunităților minoritare, cât și comunităților artistice.

Proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programului pentru Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European.

Proiect co-finanțat în anul 2016 de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”

Promotor Proiect: Asociația 4Culture

Parteneri Proiect: Stiftelsen WEE Scavetta/Kipperberg Foundation (Norway) și Reykjavik Dance Festival (Iceland), iroart (Norvegia).

_

Atelier de creație | Valentina de Piante (alături de Corina Tătărău, Eliza Trefaș și Vlad Benescu)

Curs adresat tututor celor interesați de dans, provenit din studiul Metodei Feldenkrais

Cum ajungem să dansăm mai eficient? Să căpătăm coordonare și elasticitate? Dar să ne mișcăm mai armonios?

Antrenamentul fizic sau tehnicile de dans nu sunt suficiente, lor fiindu-le necesară adăugarea cunoașterii elementelor de bază ale anatomiei și ale fiziologiei experiențiale. Metoda Feldenkrais relevă această perspectivă știintifică care creează conexiuni între părțile corpului și facilitează construirea unei imagini corporale interioare complexe. Metoda reușește să deseneze pentru fiecare om care o experimentează, o mapă a întregului trup. Laboratorul va porni din Metoda Feldenkrais și va continua cu studiul mișcarii și principiile dansului.

Atelierul face parte din GROWASP 2016 – Ground for Research and Orientation, program de formare profesională în domeniul Artelor Performative Contemporane, organizat de WASP Studios și Asociația 4Culture. Programul cuprinde workshop-uri, invitați speciali, prezentări periodice, sesiuni de feedback, oportunități de formare în străinătate, rezidențe artistice și acces la producții naționale și internaționale.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”

Details

Date:
Thu, 10 Nov 2016
Time:
8:00 am - 5:00 pm
Event Categories:
,

Venue

Galeria Universității de Arte, Iași
Str. Costache Negruzzi, nr. 7-9
Iasi, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event