feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nisip în ochii mei. Momente sudaneze | Enikö Nagy – Brașov

Mon, 3 Jun 2019 ⏐6:00 pm - 9:00 pm

Nisip în ochii mei. Momente sudaneze | Enikö Nagy - Brașov

Luni, 3 iunie, de la ora 18:00, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov prezintă vernisajul expoziției „Nisip în ochii mei. Momente sudaneze” de Enikö Nagy.

___

Fotografie și literatură orală din Sudan
3 – 27 iunie 2019
Vernisaj: 3 iunie, ora 18:00

Cine suntem noi?
Ce ne face să fim ceea ce suntem, ca indivizi și comunități?

În Sudan, răspunsul vine sub formă de zicale, povești, anecdote, legende și poezii culese de la păstori nomazi, agricultori, negustori, locuitori ai zonelor montane și ai orașelor acestei țări, stabilind un contact peste timp cu audiența din lumea întreagă.

Enikő Nagy a străbătut 30.000 km pe drumurile dificile ale Sudanului pentru a documenta în cuvinte și imagini momente din viața a 45 de grupuri etnice, realizând volumul bilingv (în arabă și engleză) SAND IN MY EYES: Sudanese Moments. Expoziția de față constă în mărturii literare și fotografice extrase din carte. Călătoria epică a autoarei oferă o perspectivă intimă asupra unui popor și a experienței umane în general.

Enikő Nagy, fotograf și scriitor, a stat de vorbă cu capii triburilor, cu bătrâni înțelepți, cu literați, rapsozi și cu foarte mulți oameni de rând. A șezut alături de ei în jurul focului, în adunările de instanță tradițională, precum și în colibe de bucătărie, între femeile care preparau parfumuri sau își pregăteau morții pentru ultimul drum – ascultând cuvinte rostite în viața de zi cu zi. S-a întâlnit cu șamani, cu oameni obișnuiți, dar și cu intelectuali – ascultându-le poveștile.

Expoziția a fost prezentată în Sudan, dar și la Berlin, München, Madrid, Geneva, Roma, Budapesta și Londra, adunând în total peste 50.000 de vizitatori, și urmează să fie organizată și la București.

SAND IN MY EYES, Sudanese Moments
23×15 cm | 800 de pagini | 550 de fotografii și 250 de texte
ISBN 9783940190079 | prefață UNESCO
www.sandinmyeyes-sudan.com

Autoarea, de profesie pedagog social, originară din Brașov, a petrecut zece ani în Sudan, unde a fost consultant în cadrul Serviciului German pentru Dezvoltare (DED) și expert internațional al UNESCO. A fost redactor al unei reviste pe tema drepturilor femeilor în religie și al unor cărți din Sudan despre cultură și identitate. În prezent, lucrează ca referent în materie de global learning în Germania și conduce un cămin pentru femei în situație de criză.

Film și lectură: 7 iunie 2019, 18.00-20.00
Prezentare de povestiri tradiționale în limbile arabă și română, din conținutul volumului Sand in My Eyes, însoțite de slide-uri și proiectarea filmului legat de proiect.

Organizer

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov
Email:
cultural@unitbv.ro
View Organizer Website

Venue

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov
Bd. Eroilor 29, parter Rectorat UTBv, 500036
Brasov, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.