feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

E-Motional DansLab Lisabona

Fri, 19 Oct 2018

E-Motional DansLab Lisabona Comunicat de Presă 18 octombrie 2018

E-Motional DansLab Lisabona

Avem plăcerea să vă invităm să participați la ultima parte a proiectului european E-Motional – incubatoare artistice 2018, organizat de Asociația Forum Dança, care se va derula la Lisabona între 19 – 30 octombrie 2018 în spațiul Espaço da Penha, Travessa do Calado 26 B, 1170-070.

E-MOTIONAL 2018 este o metaforă complexă a corpului contemporan și a diferitelor sale forme. Initițat de Cosmin Manolescu ca un incubator pentru noi proiecte coregrafice, E-MOTIONAL funcționează de asemenea ca un proiect de schimburi culturale între București, Lisabona și Portland (SUA). Timp de două săptămâni, cinci performeri & coregrafi și muzicieni – Judith State &
Radu Dumitriu din Romania, Mauricia Barreira Neves din Portugalia și Tahhi Holt & Luke Wyland din Portland/SUA se vor întâlni, lucra și schimba informații despre procesele lor artistice în cadrul unui format de laborator deschis. De asemenea pe perioada rezidenței, artiștii invitați vor avea oportunitatea să-și dezvolte propriile sale proiecte – “Amintiri” de Judith State & Radu Dumitriu,
“Rubble Bodies” de Tahni Holt și Luke Wyland și “„This is not for sale e é um manifesto”” de Mauricia Barreira Neves.

E-Motional DansLab Lisabona Comunicat de Presă 18 octombrie 2018

Pe perioada laboratorului DansLaB vor avea loc și o serie de evenimente deschise publicului larg după următorul program:

> 19 octombrie, ora 19:00 | Emotional Video – sesiune de filme video realizate de Mary Wycherley (Irlanda) și fragemente din spectacolele realizate de Tahni Holt (SUA), Maurícia Barreira Neves (PT), Judith State (RO)
> 20 octombrie, 19:00 | Jam-session dans & muzică – sesiune de improvizație liberă deschisă tuturor celor interesați
> 24 octombrie, 19:00 | Voice-Body-Sound, atelier condus de Judith State si Radu Dumitru Laboratorul-incubator DansLab se va finaliza în data de 29 Octombrie, ora 19 cu o prezentare publică informală în care artiștii își vor prezenta rezultatele procesului artistic și vor participa la un Artist Talk moderat de Cosmin Manolescu și Ezequiel Santos.

Proiectul E-MOTIONAL – artistic incubator 2018 a fost lansat în Mai 2018 când 4 coregrafi/performeri și artiști vizuali din România – Simona Deaconescu & Ciprian Ciuclea și Ioana Marchidan & Hermina Stănciulescu au demarat lucrul la noi proiecte coregrafice și a fost urmat de o rezidență oferită artistei foto-video Alina Ușurelu care a realizat în luna septembrie prima sa expoziție personală Dance Heartbeats în cadrul unei rezidențe organizată în conexiune cu proiectul Cartografias#1. Proiectul E-Motional 2018 se va finaliza pe 10 noiembrie, ora 20 cu o prezentare finala a proiectului care va avea loc la LINOTIP – Independent Choreographic Center (http://linotip.ro) cu participarea tuturor artiștilor invitați la Lisabona, ocazie cu care va fi prezentat și un film documentar realizat de Alina Ușurelu.

Emotional – artistic incubator 2018 este un proiect initiat de Cosmin Manolescu și dezvoltat în cadrul programului “Nucleo – Curadoria e Performance”, program
curatoriat de Ezequiel Santos – http://www.forumdanca.pt/nucleo/index.html. Proiectul E-Motional DansLab este organizat de Asociația Forum Dança în parteneriat cu Fundația Gabriela Tudor și LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, componentă finală a proiectului E-MOTIONAL incubatoare artistice 2018, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Venue

Espaço da Penha
Travessa do Calado 26 B, 1170-070
Lisabona, Portugal
+ Google Map
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event© 2004 - 2020 feeder.ro, powered by Save or Cancel

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account