feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cărturești & friends: Anthony Frost, Receptor & Brewtiful

Wed, 15 Nov 2017 ⏐7:00 pm - 10:00 pm

carturesti & friends

Last updated on January 12th, 2018 at 04:57 am

Reading time: 9 minutes

În noiembrie 2000, pe strada Edgar Quinet, la numărul 9, se deschidea prima și cea mai mică librărie Cărturești. S-au schimbat multe între timp: piața de carte din România, gusturile cititorilor, așteptările pe care le avem de la o librărie. Ce nu s-a schimbat e nevoia noastră de a avea un loc în care să ne întâlnim cu prietenii, să povestim ce-am mai citit, ce-am mai ascultat, la ce filme mergem.

În noiembrie 2017 micuța librărie din Edgar Quinet pornește într-o nouă aventură alături de trei prieteni buni care cred că arta, cărțile și cafeaua fac lumea mai frumoasă: librăria engleză Anthony Frost English Bookshop, micro-galeria Receptor și espresso barul Brewtiful.Cafe.

Vino să faci cunoștință cu noi MIERCURI, 15 NOIEMBRIE, DE LA ORA 19:00. E timpul să vezi ce încape în cea mai mică librărie Cărturești. Cu ocazia asta, te invităm să aduci cu tine ceva ce crezi că n-ar trebui să lipsească din noua formulă. Cel mai inspirat cadou va fi premiat la sfârșitul serii.

Eveniment susținut cu prietenie de Alpha Bank Romania prin programul de recompense #AlphaShop.

Vlad Niculescu despre Anthony Frost English Bookshop:
Nimeni nu putea bănui în 1990 cand i-am servit pentru prima oara drept interpreți lui Tony, un șofer de tir din Accrington venit în România și care a organizat 12 transporturi cu ajutoare pentru orfani, că ne vom împrieteni atît de tare încît după 17 ani să botezăm librăria (dedicată limbii engleze) pe care tocmai o deschideam – Anthony Frost.
Eram însă trei oameni: Vlad Niculescu, Dan Nicolaescu și Nicolae Ion impresionați profund de minunea aceasta de om. Una dintre cele mai frumoase și bune ființe umane pe care mi-a fost dat să o întîlnesc. Sunt fericit când unii dintre expații ce locuiesc în București mi se adresează înca Tony și nu Vlad. Sunt ferict de două ori: pentru că aproape mă identifică cu librăria și pentru că mi-aduc aminte cu drag de Tony.
Cum era să știm atunci în 2007 că despre aceasta librărie va scrie în 2016 TLS, că în edițiile 2013 și 2017 Lonely Planet o va denumi “arguably the best English-language Bookshop in Eastern Europe” sau că un ilustrator ca Bob Eckstein o va include între cele 75 de librării selectate din toată lumea în cartea sa aparută în octombrie 2016 la editura Potter, un imprint al Penguin/Random House, “Footnotes from the World Greatest Bookstores”? Par toate greu de crezut și pentru mine acum dar, cu toate acestea, sunt recunoscător că pot spune că s-au întîmplat aievea.

Receptor
Micro-galerie și studio de ilustrație locală, Receptor aduce în fața publicului lucrări semnate de tineri graficieni și ilustratori români. Prin scurte evadări de pe peretele de buzunar al Instagramului, din caietele de schițe ascunse, din fanzinele sau cărțile tipărite în tiraje mai mici sau mai mari, ilustrațiile tranzitează spațiul micii librării hibride și fac cunoștință cu lumea dinainte și de după double-tap și swipe right.

Brewtiful.Cafe
Brewtiful este un nou concept de cafenea – un espresso bar unde cafegiii pot să experimenteze cele mai originale gusturi și arome. În spațiul Brewtiful veți găsi cafea de specialitate de ultimă recoltă, cu un punctaj foarte mare, alături de ustensile pentru preparat cafeaua acasă, cărti de specialitate și accesorii pentru servire.

notă editor: Brewtiful este pe locul 2 în topul celor mai bune ☕️ cafenele din București, din 2018, realizat cu ajutorul cititorilor feeder.ro

Cărturești
De 17 ani, Cărturești redefinește așteptările pe care le avem de la o librărie. Dacă Borges avea dreptate, și Paradisul este o mare bibliotecă, noi încercăm să o aducem la picioarele cititorilor din România.
Cărtureşti aparţine celor care şi l-au imaginat. Alături de noi în acest exerciţiu continuu de imaginaţie sunt toţi cei care au încredere în puterea cărţilor de a schimba, discret, vieţi; în puterea muzicii și a filmelor de a schimba mentalităţi. Cititorii Cărturești sunt cel mai de încredere partener al nostru şi cel mai important comentator al planurilor şi al acţiunilor noastre. Dacă aveţi ceva să ne spuneţi, vă aşteptăm în librării, pe blog, pe pagina de Facebook sau la info@carturesti.net.

Details

Date:
Wed, 15 Nov 2017
Time:
7:00 pm - 10:00 pm
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/2404677313091815/
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account