Prânz cu Itinerama: Brânzeturi locale din Țara Făgărașului

Pranz cu Itinerama

Itinerama a fost într-o călătorie inedită alături de maestrul culinar în gastronomie locală Daniela Elena Graură și a căutat împreună comorile gastronomice ale Țării Făgărașului. Una dintre descoperirile noastre au fost brânzeturile și chutney-urile locale.

Astfel, vă invităm sâmbătă, 26 septembrie și duminică, 27 septembrie, 12:00-16.30, la un picnic în Grădina Acuarela Bistro pentru gustări și degustări cu brânzeturi, miezuri fructe, plante, flori din Țara Făgărașului și nu numai. Ce caută halloumi sau mozzarela de bivoliță alături de brânza de burduf? Vino la eveniment și vei afla chiar de la Daniela Elena Graură!

Ele vor fi servite alături de sosuri, dulcețurile si chutney-urile preparate în atelierul artizanal al restaurantu, sunt bine venite pentru a însoți sau inabila un preparat simplu, fiind o adevărată provocare a gustului dulce, sărat, puțin iute și acrișor, la bază fructat și aromat de prezența vreunui condiment.

Experiența va include:
• scurtă prezentare a brânzeturilor din Țara Făgărașului susținută de maestru culinar în gastronomie locală Daniela Elena Graură
• o selecție de cadre fotografice și video ce vor face parte dintr-o expoziție multimedia „Povești și povestiri din Țara Făgărașului” semnată de fotografa Adriana Lucaciu
• un meniu de degustare cu brânzeturi atent selecționate (meniul complet mai jos) pregătit special pentru acest eveniment de Daniela Elena Graură (Dana) și echipa sa.
• un cocktail non-alcoolic pregătit de barmanul „alchimist”, Andrei Boamfa (meniul complet mai jos)

 

Suplimentar, vei avea la dispoziție următoarele tipuri de băuturi:
• cocktail-uri alcoolice și non-alcoolice din Țara Făgărașului cu ingrediente inedite precum mărarul, tarhon sau siropuri din flori locale. Pentru a descoperi cocktail-ul perfect va trebui să stai puțin la povești cu Andrei Boamfa, bartmanul „alchimist” din Țara Făgărașului
• apă minerală, apă plată

 

Daniela Elena Graură (Dana) – maestru culinar în gastronomie locală
De câțiva ani bate în lung și în lat tărâmurile ascunse ale Țării Făgărașului în căutarea de ingrediente ascunse pe colinele deluroase, în pădurile dese și apele repezi ale acestei regiuni istorice. Le inventariază, se gândește la care ar fi rostul fiecăruia într-un fel de mâncare, face experimente culinare în bucătăria sa din Făgăraș și reușește într-un final să găsească „preparatul” ideal pentru fiecare ingredient în parte.

 

Andrei Boamfa – barmanul „alchimist”
Este cel care se ocupă să cucerească ireversibil pe oricine cu „amestecurile” lui denumite cocktailuri. Lui Andrei nu îi veți da o comandă, ci este mai bine să povestiți cu el un pic, asta îl va inspira și va găsi combinația perfectă. Andrei reușește să vă răsfețe gustul final cu mărarul, tarhonul, menta, ghimbirul, castraveții și siropurile noastre din flori, muguri, petale si fructe în combinații unice, memorabile.

Amestecurile pot completa inegalabil preparatele cinei din Țara Făgărașului.

Meniu degustare – Brânzeturi locale din Țara Făgărașului

Gustări cu brânzeturi tărănești
• Branza de burduf afumata/neafumata cu fructe uscate si
• plante aromatice de gradina si spontane
• Telemea de bivolita cu crema din pulpa de mar cu hrean

 

Brânzeturi calde – gătite/rumenite
• Halloumi cu menta și salate verzi
• Mozzarela de bivolita în crustă de semințe și plante uscate cu dulceață de ardei cu ghimbir, dulce-picantă

 

Brânzeturi maturate
• Trufă, Chimen cu chutney-uri din fructe de pădure,
• Chutney-uri cu mirodenii și rădăcini iuți – picante, espresso si nuci caramelizate.

 

Cocktail inclus în meniul de degustare
• TARHONIADA (fără alcool) – 250ml sirop din flori de soc goumeTradițional din Țara Făgărașului, apă, tarhon verde, fructe mici proaspete.

 

Cost: 70 de lei/persoană
Biletele sunt disponibile pe Eventbook: https://bit.ly/32HaCvo

Leave a reply (we review all comments)