Cursuri de dans contemporan in februarie | Flowprints

Cursuri de dans contemporan in februarie | Flowprints

Cursuri de dans contemporan in februarie | Flowprints

Cursul se adresează deopotrivă începătorilor, cât și celor mai experimentați, creând un context care deschide noi perspective asupra mișcării, în care fiecare este incurajat să își asculte corpul și să își provoace propriile limite.

În cadrul cursului acordăm atenție respirației, ca proces firesc al corpurilor noastre, și reușim astfel să eliberăm tensiuni, experimentăm flexia si extensia, învățăm să folosim eficient greutatea corpului, contactul cu podeaua și inerția corpului în mișcare.

MODUL 4 întâlniri:

Sâmbătă | 15, 22 , 29 februarie & 7 martie | 13:00 – 15:00

Preț: 250 lei / modul

70 lei/ședința

Informații utile:

Dacă aveți întrebări puteți suna la 0766276705 (Alexandra)

Flowprints este o serie de propuneri de mișcare adresate incepatorilor si profesionistilor, cu scopul de a-i sustine in descoperirea unor corpuri care isi deseneaza in mod constient gandurile si emotiile in spatiu.

Privim, alergam, sarim, ne rostogolim si indraznim sa visam. Incarcam spațiul cu energia noastra, negociem teritorii si ne lasam cuprinsi de placerea miscarii. Ne provocam corpurile si ne testam limitele, țintind curajosi catre libertate si nu catre virtuozitate.

Incercam sa ne extindem receptivitatea fața de propriile noastre emoții, fața de spațiu si parteneri, cautand mereu un raport onest intre impresie si expresie. Observam cum senzația structureaza traseul intern intr-o maniera asemanatoare frazarii muzicale sau verbale si abordam dansul ca pe o alternativa pentru
existența noastra cotidiana: o modalitate de comunicare, o expresie a impresiilor interioare neexprimate si uneori intraductibile in limbajul verbal. Lasam deoparte preconcepțiile si permitem corpului sa ne surprinda.

Cursul este sustinut de Alexandra Balasoiu si Denis Bolborea.

ALEXANDRA BĂLĂȘOIU | BIO

Este un performer/coregraf stabilit în București, cu experiență de lucru în conceperea și implementarea de proiecte culturale. Din 2016 coordoneaza initiativa Indie Box, fiind responsabila de planificarea si implementarea principalelor programe si proiecte desfasurate sub aceasta umbrela: FLOWPRINTS (2016-2018), EARSIGHT (2017), SINGING BODIES (2018), LABORATORUL DE VOCI (2018), I AM YOU (2019). A absolvit UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE ARTĂ TEATRALĂ ȘI CINEMATOGRAFICĂ BUCUREȘTI, secția Coregrafie în 2014 sub îndrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic. În 2013 a prezentat 1-1 în Explore Dance Festival în cadrul Platformei RO, iar în 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier. Din 2013 face parte din colectivul TANGAJ DANCE, coordonat de Simona Deaconescu, fiind implicată în producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, COUNTERBODY, a museum( theater) si filmul de dans ”Silent Places”. Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu, Alexandra Girbea, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante si Anne Dubois. In 2017 lucreaza alaturi de Valentina de Piante la proiectul educational h.e.art si face parte din echipa creativa a spectacolului de circ ”Reveria” la Circul Metropolitan de stat unde revine în 2018 pentru a realiza coregrafia musicalului “București, Je T’aime”. Din 2014 predă regulat cursuri de dans contemporan pentru începători și avansați alături de Simona Deaconescu și Denis Bolborea.


DENIS BOLBOREA | BIO

A studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking) si a castigat de-a lungul anilor multe premii, atat in Romania cat si in Europa. In 2013 a absolvit Universitatea Naționala de arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, specializandu-se in Arta Coregrafica. Ca performer,combina dansul contemporan cu experiența de dansator urban. Este interesat de relația dintre voce si corp pentru ca se dezvolta, in paralel, ca beatboxer/solist vocal. A dezvoltat o abilitate unica de a canta si compune live, si a ajuns printre finalistii de la emisiunea Romanii au talent. Dezvolta proiectul independent DENIS, face parte din grupul vocal a capella Blue Noise si participa ca sound designer in diferite productii. In colaborare cu inginerul de sunet Mara Maracinescu, lanseaza in 2016 proiectul Ear to Bucharest finanțat de ARCUB, in cadrul Bucuresti 2021_Orasul in-Vizibil. Prin intervenții in spațiul public, performance-uri si instalații ce se folosesc de sunete inregistrate si emise live din cartiere, cei doi isi propun sa reconectezebucurestenii cu orasul, folosindu-se de mediul sonor. Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance (tangajdance.com), unde integreaza cele doua abilitați, performer in productiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, ”Counterbody” si sound designer in “0002 | Birdville” si ”0003 | Aftertaste”. In 2017 colaboreaza cu Cristina Lilienfeld pentru realizarea spectacolului ”Moving Fields”, iar in 2018 are un rol fundamental in cele doua proiecte coordonate de Indie Box si cofinantate de AFCN: creeaza solo-ul performativ “Reality Check”, integrat in Singing Bodies’ Trilogy dezvoltata alături de Valentina de Piante și Alexandra Bălășoiu, fiind sound designer-ul tuturor celor trei creații. Alături de trupa acappella Blue Noise participa la procesul de creatie si prezentarea albumului Portrait, lansat la Bucuresti, Sibiu, Ploiesti si Timisoara.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

Leave a reply (we review all comments)