Întâlnirile Nu o lua personal la La Firul Ierbii

Întâlnirile Nu o lua personal la La Firul Ierbii

Întâlnirile Nu o lua personal la La Firul Ierbii

Putem separa rațiunea de emoție? Ultimele decenii au văzut dezvoltarea unei discipline hibride cunoscută sub numele de neuroștiință afectivă. Aceasta studiază mecanismele creierului care ne marchează emoțiile și a revoluționat felul în care privită relația dintre corp, minte și emoție.

”Nu o lua personal” este un proiect care abordează tema somatizării într-o manieră artistică. Dansul contemporan, arta vizuală, muzica și tehnologia interactivă au fost aduse la un loc pentru a reda perspective asupra emoțiilor și felurilor în care reprimarea lor poate da naștere la comportamente incapacitante.

Vă invităm la o întâlnire cu inițiatoarea proiectului Irina Marinescu și cu Prof Drd. Psiholog Șerban Zanfirescu, în care vom discuta despre somatizare și despre procesul artistic care a dat naștere spectacolului ”Nu o lua personal”. Discuția, relaxată și prietenoasă, va avea loc pe 19 octombrie, ora 17.00, la La Firul Ierbii (Splaiul Unirii, 160)

Premiera spectacolului va avea loc pe 25 și 26 octombrie la Centrul Național al Dansului București – https://bit.ly/2Vt5upf și va fi prezentat apoi la Muzeul De Artă Contemporană, pe 6 și 7 noiembrie – https://bit.ly/2MqwIIW

 
“Întalnirile Nu o lua personal” sunt deschise tuturor celor interesați de somatizare din perspectivă psihologică, corp, dans și process artistic. Ele sunt gratuite. Vă rugăm să vă anunțați prezența cu un mail pe adresa asociatia.developing.art@gmail.com.
 
Despre lectori
 
Șerban Andrei Zanfirescu este doctor în Psihologie, specializat pe sănătate ocupațională. În prezent lucrează ca asistent universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Domeniul lui de interes include investigarea caracteristicilor psihometrice ale instrumentelor de evaluare a personalității. Totodată, Șerban lucrează ca psihoterapeut format în terapia cognitiv-comportamentală în practică privată.
 
Irina Marinescu s-a îndrăgostit iremediabil de dansul contemporan în 2009. De atunci a studiat diferite limbaje de dans și forme ale artelor performative, a conceput și coordonat proiecte culturale interdisciplinare precum Up Stairs,iar din 2017 este co-fondatoare a asociației Developing Art. Colaborează cu artiști din diferite domenii pentru a crea contexte în care ingredientele principale sunt conexiunile autentice, experimentul și emoțiile.
 

Nu o lua personal

Un performance despre eventualitatea emoțiilor
Concept și interpretare: Irina Marinescu
Scenografie: Alexandra Panaite
Visuals: EZA – Alina Ușurelu
Muzica: Alexandros Raptis
Sound design & interaction design: Ștefan Damian
Un proiect produs de Asociația Developing Art
 
Un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
 
Parteneri: Festivalul Vizual Amural, Centrul Național al Dansului București (CNDB), CESI (Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii), UNATC I.L.Caragiale prin CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative), La Firul Ierbii – Centru pentru Dezbateri și Inițiative Civice, Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC)
Parteneri media: Modernism.ro, Feeder.ro, Gala Societății Civile
 

Leave a reply (we review all comments)