Outside Histories – proiect special NAG București

proiect special NAG București

Artiști: Pisica Patrata, Robert Obert, Maria Bălan, John Dot S

Ce au de a face aztecii cu o casă aflată în centrul Bucureștiului care a aparținut familiei regale? Dar amerindienii cu istoria orașului, cu istoria oamenilor care s-au perindat prin aceasta casă?

Zidurile curții Rezidenței BRD Scena9 poartă imaginile unei istorii care aparține strămoșilor altui loc spusă stângaci într-un amestec alandala de zeități aztece și elemente de iconografie bizantină bagate în această poveste total “pe lângă” .

„Istorii pe din afară” este prima intervenție pe acești pereți integrată în procesul de transformare prin care spațiul Rezidenței BRD Scena9 a trecut în ultimii trei ani. În 2016, Rezidența BRD Scena9 își deschidea publicului oficial pentru prima dată porțile prezentând un proiect special al ediției aniversare NAG care prezenta publicului bucurestean zece discursuri curatoriale ale celor zece orașe participante la acest eveniment reuninte într-un “No Man’s Land”.

Trei ani mai târziu, Noaptea Albă a Galeriilor – NAG continuă seria de proiecte Focus la Rezidența BRD Scena9 cu „Istorii pe din afară / Outside Histories”, un proiect care transformă pereții din curtea Rezidenței și adaugă un nou strat al unei noi istorii peste ceea ce probabil va rămâne cea mai „pe din afară” istorie din multele suprapuse. NAG invită primii patru artiști într-un prim episod al „Istoriilor pe din afară”, patru nume bine cunoscute publicului: Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan și John Dot S.

Vom vernisa „pe bune” acest proiect care va avea loc în curtea Rezidenței BRD Scena9 pe durata desfășurării evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor – NAG între orele 19:00 – 03:00 prin finalizarea într-o sesiune de “live painting” în prezența publicului a acestei prime părți din „Istorii pe din afară”.

Outside Histories este un proiect special NAG 2019 | Noaptea Albă a Galeriilor produs de Asociația Ephemair împreună cu BRD Groupe Societe Generale alături de partenerii: Primăria Capitalei prin Expo Arte Centru Cultural și Fundația9.

 

Leave a reply (we review all comments)