Peisaj | Design | Comunitate: FIVE SEASONS – The Gardens of Piet Oudolf

Peisaj | Design | Comunitate: FIVE SEASONS - The Gardens of Piet Oudolf

O discutie deschisa despre design, peisagistica si comunitate avand in centrul sau proiectia in exclusivitate a filmului documentar premiat international: “FIVE SEASONS – The Gardens of Piet Oudolf”
____________________________________________________
Eveniment organizat de Poteca Studio cu intentia de a crea o comunitate puternica, pentru a aduce impreuna peisagisti, arhitecti, designeri, horticultori, botanisti si iubitori de film, cinematografie si culoare.
____________________________________________________
Joi, 23 mai ora 18:00 @ La firul ierbii (Splaiul Unirii nr.160)

Desfasurator eveniment:
18:00 _ Introducere – Design vegetal | New Perennial Movement | Piet Oudolf + prezentare gradina New Perennial amenajata in cadrul workshop-ului din prima parte a zilei.

18:30 _ Proiectie documentar – FIVE SEASONS – The Gardens of Piet Oudolf
Documentar in engleza si olandeza, cu subtitrari in engleza.

19:45 _ Prezentare parteneri, discutii moderate – dezbatere si planuri de viitor.
____________________________________________________
13.00 – 17.00 Workshop : Design vegetal in stilul New Perennial Movement + Amenajare practica spatiu verde La Firul Ierbii.
Workshop-ul poate gazdui un numar limitat de persoane.
_____________________________________________________
Puteti confirma participarea la workshop la: alexandru [@] poteca-studio.ro

La prima editie a acestui eveniment vom viziona un documentar revelator si meditativ ce are in centrul sau frumusetea naturii, designul vegetal si pe designerul olandez Piet Oudolf, promotorul miscarii “New Perennial” la nivel mondial.
Piet Oudolf a redefinit in mod radical ce poate insemna o gradina si ne provoaca sa gasim frumusetea ascunsa a naturii in designul sau.
Thomas Piper, realizatorul acestui film, ne invita sa ne lasam invaluiti de atmosfera cadrelor si a momentelor surprinse.

FIVE SEASONS – The Gardens of Piet Oudolf

“For me, garden design isn’t just about plants, it is about emotion, atmosphere, a sense of contemplation. You try to move people with what you do. You look at this, and it goes deeper than what you see. It reminds you of something in the genes — nature, or the longing for nature.”
– Piet Oudolf

Prin intermediul documentarului, regizorul Thomas Piper reuseste sa faca cunoscuta lumea lui Piet Oudolf, relevand momente din procesul sau creativ: de la schitele sale abstracte si frumoase, la teoriile despre frumusete si implicatiile ecologice ale ideilor sale.

Prin cinematografie, poetica si acces unic in procesul de creatie al lui Piet Oudolf, Five Seasons descopera ceea ce Piet vede, si sarbatoreste tot ceea ce, noi ca spectatori, nu am avut ocazia sa vedem si sa intelegem pana acum.

PIET OUDOLF
S-a născut în 1944 în Haarlem, Olanda. Din 1982, el a trăit și a lucrat în Hummelo, un mic sat din estul Olandei, unde a început o pepiniera cu soția sa Anja, pentru a crește plante perene. Grădina sa a devenit de atunci renumită pentru abordarea sa radicală și ideile sale despre plantarea plantelor.

Printre proiectele realizate se numara: No. 5 Culture Chanel, Paris, Franta; The High Line, New York NY; Lurie Garden, Millennium Park, Chicago IL; Serpentine Gallery, Londra, Marea Britanie si Bienala de la Venetia, Venetia, Italia.

THOMAS PIPER
Thomas Piper este un regizor de filme non-fiction premiat, specializat în documentarea artelor contemporane. A regizat, fotografiat și editat peste 30 de filme despre artiști vizuali Pablo Picasso, Ellsworth Kelly, Sol LeWitt, Alex Katz și Kiki Smith; arhitecți Frank Lloyd Wright, Peter Eisenman, Jeanne Gang, Diller Scofidio + Renfro, Thom Mayne, Jean Nouvel și Steven Holl; și scriitorul James Salter.
___________________________________________________
Pentru ca noi, Poteca Studio, suntem un birou de arhitectura peisagera si design vegetal, pentru ca ne identificam si promovam “New Perennial Movement”, va propunem o discutie despre design si plante in cadrul evenimentului “Peisaj | Design | Comunitate “.
___________________________________________________

Eveniment organizat cu sprijinul:

Embassy of the Netherlands in Romania
La Firul Ierbii
Asociatia Peisagistilor din Romania, AsoP, Filiala Teritorială București – Ilfov
Facultatea de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”
Luca Perene

Pentru mai multe informatii:

Pagina evenimentului

Facebook

Instagram

Leave a reply (we review all comments)