Distanța dintre mine și mine (2018) – Cinemateca Patria Brașov

Distanța dintre mine și mine (2018) - Cinemateca Patria Brașov

Vineri, 17 mai, de la ora 20:00, la Cinemateca Patria Brașov are loc proiecția filmului „Distanța dintre mine și mine” (2018), în cadrul seriei de evenimente Seara Filmului Românesc.

Sinopsis:

Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru noul-instalat regim Stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, terminând într-un exil nedorit în 1985, în urma uciderii dizidentului Gheorghe Ursu.

Un film despre credințe, artă și putere, „Distanța dintre mine și mine” explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală și ficțiunile pe care le construim despre trecut. Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitte. Sunt revelate astfel dileme etice și estetice care sunt deopotrivă parte din trecutul nostru și prefigurate în viitor.

___
Preț bilet : 10 lei

Leave a reply (we review all comments)