Natură și bucurie – I Dance You Brașov

Natură și bucurie - I Dance You Brașov

În weekendul 7-9 iunie, I Dance You vă propune un program de dezvoltare personală prin explorarea și conectarea cu natura folosind metode creative: dans, sculptură în lut și storytelling.

„Pot fi ocazii când ne descoperim brusc și involuntar iubirea față de natură cu o intensitate surprinzătoare, într-o izbucnire de emoție pe care nu o înțelegem pe deplin și singurul cuvânt care mi se pare potrivit pentru acest sentiment este bucuria.” – Michael McCarthy, The Moth Snowstorm: Nature and Joy

Suntem natură. Și totuși trăim într-o lume care pare să nu mai aibă nicio legătură cu natura. Blocați adesea în fața unui monitor, uităm că avem acest stil de viață profund informatizat de doar o generație, iar un stil de viață tehnologizat de doar 3-4 generații. Înainte de aceasta, am fost fermieri timp de 500 de generații și vânători-culegători timp de alte poate 5000 de generații. E important să fim conștienți de evoluția noastră de-a lungul istoriei umanității și să integrăm această umanitate.

Propunem un program în care să ne conectăm cu părți mai profunde din noi, pentru a ne putea înțelege mai bine. Vom lucra exclusiv în natură, într-un sat de la poalele Bucegilor, în mijlocul unei livezi de meri. Vom folosi dansul, lucrul în lut și arta de a spune povești pentru a ne cunoaște mai bine.

Ce propunem participanților:
– Reconectare cu natura exterioară și interioară;
– Un cadru în care fiecare să descopere și să ia ceea ce are nevoie;
– Conectarea cu corpul fizic și emoțional și armonizarea cu corpul mental;
– Folosirea diferitelor medii artistice pentru a ne cunoaște mai bine și a ne dezvolta diferite abilități: creativitate, empatie, spontaneitate, comunicare etc.;
– Explorarea și cultivarea laturii ancestrale, miezul nostru uman.

Unde?
Locul în care ne vom întâlni este Sohodol, un sat din zona Branului, cu gospodării răsfirate pe dealurile de la poalele Bucegilor. Livada în care vom petrece cele două zile este departe de orice drum asfaltat, vom fi înconjurați numai de liniște, de aer curat și de munți.

Program:

Vineri, 7.06
19:00 – 20:00 – Sosire și acomodare
20:00 – 21:00 – Cerc de deschidere
21:00-22:00 – Cina

Sâmbătă, 8.06
8:30 – 9:30 – Mic dejun
10:00 – 11:30 – Mișcare + explorarea naturii
11:30 – 12:00 – Pauză de gustare
12:00 – 13:30 – Storytelling pornind de la elemente din natură
13:30 – 15:00 – Pauza de masă
15:00 – 16:30 – Activități de conectare cu corpul și natura
16:30 – 17:00 – Pauză de gustare
17:00 – 19:00 – Lucrul cu lutul și embodyment
19:30 – 20:30 – Cina
Seara: foc de tabără/ discuții libere/ timp pentru tine

Duminică, 9.06
8:30 – 9:30 – Mic dejun
10:00 – 13:30 – Călătoria simțurilor
11:30 – 12:00 – Pauză de gustare
12:00 – 13:30 – Solo în natură
13:30 – 15:00 – Pauza de masă
15:30 – 16:30 – Cercul de închidere
17:00 – Plecare

Costul programului:

– 100 de euro (la cursul zilei în care vă înscrieți) dacă vă înscrieți până în 20 mai;
– 120 de euro după 20 mai.

Pentru asigurarea unui loc este nevoie să achitați un avans de 200 de lei.

Cine suntem noi?

Sunt Anamaria Guguian, consilier pentru dezvoltare personală, artist independent și fondatoare a proiectului I Dance You. Proiectez ateliere de dezvoltare personală menite să aducă mai multă claritate și acceptare în viața oamenilor. Folosesc mișcarea autentică și dansul ca metode de conectare cu propriul corp. Cred că totul în jurul nostru dansează într-un fel sau altul și este alegerea noastră pe ce ritm vrem să ne mișcăm. Vă invit într-o călătorie curioasă, în care vom (re)cunoaște natura prin simțuri și vom folosi dansul în legătură cu alte două arte minunate: sculptura în lut și arta povestirii.
Mai multe informații despre activitățile mele găsiți aici.

Sunt Iulia Florea, ghid cultural și de natură. Nu îmi pot închipui viaţa fără timpul petrecut în natură și mai ales pe munte. La 4 ani am fost în prima tabără de schi la Bâlea, iar la 9 ani străbăteam pentru prima dată creasta Făgărașului. Timp de 8 ani am ghidat grupuri prin pădurile, munții și orașele din România. În momentele grele, mișcarea în aer liber îmi aduce claritate în gânduri și îmi dă energie pentru ceea ce urmează. În momentele bune, timpul petrecut în natură cu familia și prietenii mă încarcă cu bucurie și bună dispoziție.

Detalii logistice:

– Programul acoperă activitățile de curs, 2 nopți de cazare în camere cu 2 sau 4 paturi, la Pensiunea La Voicuț din Sohodol, masa pe toată perioada și gustări în pauzele dintre ateliere.
– Vom lucra exclusiv în natură, de aceea vă rugăm să veniți echipați corespunzător. Veți primi mai multe detalii în momentul înscrierii.
– Pentru că este un weekend dedicat cunoașterii de sine și stării de prezență, nu se va consuma alcool sau alte substanțe pe perioada desfășurării programului.
– Participanții își vor asigura transportul până la locație, ne vom grupa pe mașini. Detalii în momentul înscrierii.
– Numărul maxim de participanți este 14.

Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul de aici.

Pentru mai multe detalii sau întrebări, vă rugăm să ne scrieți: idanc3you@gmail.com.

Dacă sunteți curioși de livada în care ne vom petrece weekendul bucuros, vă prezentăm un video filmat acolo în mai 2018:

Leave a reply (we review all comments)