Radiera Film Festival

Radiera Film Festival

Radiera Film Festival

FLEX Alumni Romania și American Councils for International Education – Romania te invită la Radiera Film Festival, un mini-festival de film despre personalități feminine din istoria României, ce va avea loc la Cinema Balada, Focșani, pe 21 decembrie 2018, începând cu ora 14.

Intrarea este liberă.

Radiera Film Festival constă în 2 părți: o competiție de scurtmetraje deschisă liceenilor din România și 3 proiecții luna.doc, marca One World Romania la Școală.

În competiția de scurtmetraje sunt înscrise 8 echipe, iar fiecare film evocă o personalitate feminină care a impactat pozitiv societatea. Vom afla mai multe despre Sofia Nădejde, Smaranda Brăescu, Ana Aslan, Elisabeta Rizea, Alice Voinescu, Sofia Ionescu, Sarmiza Bîlcescu și Eugenia Reuss de Ianculescu.

*
În calitate de beneficiarii direcți ai sistemului educațional românesc, suntem martorii unei materii școlare concentrate majoritar pe realizările bărbaților în literatură, științe, istorie, femeile fiind șterse și uitate. Educația este un instrument important care permite cetățenilor să participe pe deplin la dezvoltarea socială și economică. Scopul școlii este de a creea viitori adulți responsabili, cu un spirit comunitar proeminent. De aici am plecat cu ideea festivalului – Radiera Film Festival își propune să fie punctul de plecare către construirea unei comunități pasionate (de tineri, profesori, adulți), ce se adună în jurul domeniului drepturilor femeii.

Radiera Film Festival este despre femeile ale căror contribuții au schimbat societatea românească și nu numai. Radiera Film Festival este despre femeile care nu sunt nici măcar menționate la orele de istorie sau în manuale, în întreaga materie școlară sau oriunde în sistemul educațional. Despre femeile șterse și uitate în trecut.

Un proiect găzduit de Cinema Balada
Susținut de FLEXAbility Workshop Grants
Sprinijit de European Blues Radio
Partener media: Școala9Consiliul Județean al Elevilor Vrancea

*

Sponsorizarea pentru acest proiect a fost asigurată de programul Eastern Europe FLEX Ability Workshop Grants, ce este finanțat de Biroul de Afaceri Educaționale și Culturale al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii și administrat de American Councils for International Education. Opiniile susținute în cadrul acestei inițiative sunt ale organizatoriului și nu reprezintă neapărat perspectivele ECA sau ale American Councils for International Education.

Leave a reply (we review all comments)