Lecturi Intime @Biblioteca Alternativă {Comunitaria 2018}

Lecturi Intime @Biblioteca Alternativă {Comunitaria 2018}

Lecturi Intime @Biblioteca Alternativă {Comunitaria 2018}

Biblioteca Alternativă vă invită la prima sesiune de Lecturi Intime de poezie, în cadrul Comunitaria 2018 @Macaz.

Pentru multe dintre noi cele câteva zile între anul vechi și anul nou sunt încărcate de amintirea unui limbo în care ne scufundam cu plăcere, ca pisicile pe calorifere, alături de toate cărțile necitite de-a lungul anului.
Lecturile de iarnă sunt cele mai călduroase, tandre și intime.

În cadrul Lecturilor Intime vom citi/asculta în special poezia ca voce a celor neauzite, oprimate și nesupuse, a celor vulnerabili, dar demni în marginalitatea lor.

Putem să citim texte scrise de noi și/sau texte de care ne simțim aproape. Considerăm valoroasă exprimarea oricăror idei și trăiri subversive.

Materialele nu trebuie să fie explicit politice, pentru că personalul e politic și orice expresie a unor subiectivități marginale, orice cuvânt rostit și asumat, orice ocupare de spațiu este în sine un manifest.

 La Lecturi Intime: 

Ne încredem în capacitatea ”cuvântului rostit” (spoken word) de a crea solidaritate comunitară.

Vrem să dăm spațiu vocilor care lipsesc cu desărvârșire din mainstreamul cultural (fie pentru că nu fac parte din grupuri dominante; fie că au un discurs ”prea radical”/politic/”feminin” care nu e considerat ”literar”; fie pentru că sunt activiste feministe/stângiste/queer asumate și asumarea asta le scoate automat în afara literaturii ș.a.)

Vrem sa încurajam blândețea, grija și susținerea reciprocă, dar și exprimarea trăirilor de obicei reprimate sau invizibile ale subiectivităților queer, trans, feministe, anti-rasiste ș.a.

Intrare liberă.

Leave a reply (we review all comments)