Artă și tehnologie în cultura contemporană

Artă și tehnologie în cultura contemporană

ARTĂ ȘI TEHNOLOGIE ÎN CULTURA CONTEMPORANĂ
Conferință interuniversitară 
22-26 noiembrie 2018, CINETic București

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și Centrul Internațional de Cercetare și Educație in Tehnologii Inovativ Creative – CINETic organizează în perioada 22-26 noiembrie 2018, conferința interuniversitară ARTĂ ȘI TEHNOLOGIE ÎN CULTURA CONTEMPORANĂ.

Sunt invitați să prezinte articole, proiecte proprii, rezultate ale unor cercetări realizate, dar nu numai, pe tema ARTĂ ȘI TEHNOLOGIE ÎN CULTURA CONTEMPORANĂ, docctoranzi din toate centrele universitare, din domeniile Teatru și Artele spectacolului, Cinematografie și Media, Arhitectură, Arte vizuale, Design, Inginerie, Electronică, Informatică, Psihologie etc. Ne dorim să creăm, astfel, o rețea activă de colaborare interuniversitară și interdisciplinară.

Conferința va include și o serie de prezentări și atelierele de specialitate susținute de profesori și cercetători din cadrul UNATC București și CINETic, la care sunt invitați să participe studenți masteranzi și doctoranzi din toate centrele universitare ale țării.

PROGRAMUL TEMATIC

Joi, 22 noiembrie 2018
18:00 Deschiderea Conferinței interuniversitare „Artă și tehnologie în cultura contemporană”

Vineri, 23 noiembrie 2018
9:30 Sesiune de comunicări științifice deschisă doctoranzilor (I)
14:00 Sesiune de comunicări științifice deschisă doctoranzilor (II)
17:00 Sesiune de comunicări științifice deschisă doctoranzilor (III)

Sâmbătă, 24 noiembrie 2018
10:00 Propunere de program de studii interdisciplinare artă și tehnologie (masterat) în rețea interuniversitară națională și internațională (Conf.univ.dr. Nicolae Mandea, Rector UNATC; Dr. Iuliana Gherghescu, Cercetător CINETic)
14:00 Practici artistice derivate din noile tehnologii. Poetici și exemple (Drd. Adrian Damian, Asistent de cercetare CINETic; Drd. Ciprian Făcăeru, Asistent de cercetare CINETic)
17:00 Art research și limitele cunoașterii. Cunoașterea artistică și angajarea cognitivă a artei (Dr. Alexandru Berceanu, Director CINETic)
18:00 Demonstrație de VR (experiențe VR realizarte în cadrul CINETic)

Duminică, 25 noiembrie 2018
10:00 Redefiniri conceptuale în cultura contemporană sub influența digitalizării și a mutațiilor generate de revoluția digitală (Dr. Iuliana Gherghescu, Cercetător CINETic; Drd. Marius Hodea, Asistent de cercetare CINETic)
14:00 Digital Storytelling, mutații în narativitatea contemporană (Drd. Ioana Mischie, Asistent de cercetare CINETic; Drd. Diana Vasile, Asistent universitar)
16:30 Poetici cinematografice contemporane influențate de noua tehnologie de postprocesare digitală (Drd. Vlad Constantin, Asistent de cercetare CINETic)
18:00 Închiderea Conferinței interuniversitare „Artă și tehnologie în cultura contemporană”

Luni, 26 noiembrie 2018
Întâlniri și discuții libere. Plecarea participanților


Mai multe detalii, pe site-ul CINETic: http://cinetic.arts.ro/arta-si-tehnologie-in-cultura-contemporana-22-26-noiembrie-2018/

Leave a reply (we review all comments)