Street Delivery Iași – ediția a VI-a

Street Delivery—Smart Cities

Street Delivery Iași – ediția a VI-a

La Iași, în perioada 15-17 iunie 2018, pe strada Vasile Pogor și în Grădina Muzeului „Vasile Pogor” are loc cea de-a VI-a ediție a Street Delivery, eveniment de responsabilitate civică pentru o urgență comună: nevoia unui oraș pentru oameni.

Aici apelul de proiecte:
https://goo.gl/forms/yzUfPw3Bo2BTESxu2

Tema Street Delivery din 2018 este „Smart Cities”, iar semnul întrebării din titlul ei nu-i întâmplător. Chestionăm capacitatea tehnologiei de a ne face mai deștepți, mai înțelepți, mai buni. Invităm cetățeni, organizații și companii să propună moduri prin care orașele noastre să devină mai inteligente, mai vii, mai prietenoase cu locuitorii lor.

Dorim să creăm un micro-habitat în mijlocul străzii Vasile Pogor pentru soluții care pot îmbogăți, simplifica și îmbunătăți viața în oraș. Tema e mult mai vastă decât nișa tech, iar proiectele pe care le vom găzdui nu se rezumă la IT. Credem că a fi deștept înseamnă și să apreciezi lucrurile bune din trecut, să le dezvolți prin retro-inovare, să lași orașul să respire, să oferi spațiu de manifestare pentru artă sau să susții dezbateri pe teme care ne ustură.

Street Delivery este un eveniment-manifest pentru arte, urbanism și arhitectură inițiat în 2006 de Cărturești și Ordinul Arhitecților din România. La Iași este organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași din anul 2013. Intrarea este liberă, dar implică responsabilitate față de ceilalți și față de oraș.

Leave a reply (we review all comments)