Telekom Electronic Beats și DokStation prezintă: documentare despre Modeselektor și James Lavelle, la Control Club

Telekom Electronic Beats și DokStation prezintă: documentare despre Modeselektor și James Lavelle, la Control Club

Cineclub Electronic – proiecție de documentare

Telekom Electronic Beats și DokStation Music Documentary Film Festival prezintă două filme documentare care vor rula la Control Club, în zilele de 13 și 14 aprilie, de la ora 19:30, înaintea concertelor de la Marea Debarcare Telekom Electronic Beats în România.

The Man from Mo’Wax” (2016, r: Matthew Jones) este povestea vieții extraordinare și carierei lui James Lavelle – figură enigmatică dar influentă în muzica underground britanică, DJ, producător, proprietar de label, unul dintre exponenții de seamă ai curentului trip-hop și membru constant al trupei U.N.K.L.E. În film își mai fac apariția: DJ Shadow, Thom Yorke, Joshua Homme, Grandmaster Flash, Ian Brown și 3D (Massive Attack).
Realizat din editarea a circa 700 de ore de filmări, unele din arhiva personală, datând din trei decade, documentarul prezintă evoluția lui Lavelle, de la primul DJ set, susținut la vârsta de numai 14 ani, la înființarea labelului Mo’Wax la 18 ani și apoi lansarea celebrului album U.N.K.L.E. – Psyence Fiction, la 22 de ani. Rezultatul este povestea necenzurată a unui artist inovator, cu idei mărețe și puterea de a depăși obstacole.
The Man from Mo’Wax poate fi vizionat vineri, 13 aprilie, de la ora 19:30, la Control Club (Constantin Mille, 4). Accesul va fi liber, în limita locurilor disponibile.


We Are Modeselektor” (2013, r: Romi Agel, Holger Wick) este portretul prieteniei ce-i leagă pe Gernot Bronsert și Sebastian Szary, artiștii cunoscuți pentru melanjul unic de IDM, glitch, electro house și experimental techno. Originari dintr-un mic orășel german, cei doi au reușit să-și facă muzica celebră în întreaga lume.
Care este originea primelor piese Modeselektor? Unde se află Monkeytown? De ce e mai distractiv să călătorești cu autocarul decât cu avionul? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care documentarul We Are Modeselektor își propune să răspundă.
We Are Modeselektor poate fi vizionat sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 19:30, la Control Club (Constantin Mille, 4). Accesul va fi liber, în limita locurilor disponibile.

 

We Are Modeselektor (Documentary Trailer)

Leave a reply (we review all comments)