Rabih Abou-Khalil în premieră în România | Between East and West

Rabih Abou-Khalil

Rabih Abou-Khalil în premieră în România | Between East and West

Un concert-eveniment, un voiaj muzical între Orient și Occident, la frontiera dintre jazz, rock, muzica clasică și muzica tradițională arabă.

Rabih Abou-Khalil, legendă a etno-jazz-ului și a muzicii World, vine pentru prima dată la București.
Un concert în care va interpreta cele mai frumoase trio-uri ale sale.

Cu peste 30 de albume la activ, dintre care 23 în calitate de compozitor și lider de grup, la casele de discuri ECM, Enja și Harmonia Mundi, Khalil a colaborat cu o pleiadă de muzicieni străluciți, pasionați să mixeze genurile muzicale. Printre aceștia Alexandru Bălănescu, Kronos Quartet, Yo-Yo Ma & Silk Road Ensemble, din rândul muzicienilor clasici, sau Joachim Kuhn, Kenny Wheeler, Steve Swallow, Charlie Mariano, Vincent Courtois, Michel Godard din rândul muzicienilor de jazz.

Abou-Khalil a fost printre primii care au mixat muzică tradițională arabă cu muzică “occidentală”: jazz, clasic sau rock, împrumutând de la fiecare ceva, și creând o muzică originală, care nu cade în păcatul muzicii “fusion”. Ca urmare, este savurat cu egală bucurie de melomanii de muzică clasică, de jazz sau de rock.

Este adesea asemănat cu Anouar Brahem, cei doi având meritul de a aduce instrumentul-rege al muzicii arabe, oud-ul, pe podiumul de concerte din Europa, și de a-l pune la loc de cinste, ca instrument de predilecție al muzicii World. Ce îl deosebește pe Abou-Khalil de Brahem, este tehnica sa, asemănătoare cu cea a chitariștilor de jazz, cu solouri rapide, iar compozițiile sale sunt pline de sentimente luminoase și de umor.

Rabih Abou-Khalil este libanez, crescut în Beirut-ul cosmopolit de dinainte de războiul civil, venit apoi la studii în Europa. Locuiește în Franța și Germania și călătorește în toată lumea. El vine la București alături de doi prieteni cu care cântă de o viață: Luciano Biondini din Italia, despre care se spune că “țese fantezii la acordeon” și Jarrod Cagwin din Statele Unite la percuții orientale, un artist cu un imens simț melodic.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Ambasada Libanului. Organizator: Fundația Jazz Festivals & Events.
__________________________________________
BILETELE pot fi cumpărate ONLINE de pe

EVENTBOOK https://goo.gl/I5W5Yl
EVENTIM https://goo.gl/prfD61
BILET.RO https://goo.gl/wZQLk5
MYSTAGE.RO: https://goo.gl/QAMIW9
____________________________________________

PUNCTE DE VANZARE BILETE:
Librariile Carturesti, Humanitas, Kyralina, Mihai Eminescu
Magazinele Vodafone, OrangeShop, Germanos
Casa de bilete a Salii Palatului
Agentiile de turism TUI si Carrefour Voyage
Casieriile Teatrului Mic, a teatrului Elisabeta si Palatul Copiilor. Casieria cinema “Elvira Popescu”
Casa de bilete BiletFan din statia de metrou Unirii 1
Statiile OMV

Prețuri bilete:
EARLY BIRD: 70 lei – cat. III / 90 lei – cat. II / 105 lei – cat. I (până pe 30 aprilie, contingent limitat)
Preț complet: 85 lei – cat. III / 110 lei – cat.II / 125 lei – cat. I

Leave a reply (we review all comments)